Secretar general FSLI: Activitatea şcolară este afectată 50%

Secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop, a declarat că activitatea şcolară este afectată, marţi, aproximativ 50%, deoarece nu toţi elevii au ştiut de decizia de amânare a grevei luată luni seară.

26 afișări
Imaginea articolului Secretar general FSLI: Activitatea şcolară este afectată 50%

Secretar general FSLI: Activitatea şcolară este afectată 50% (Imagine: Mediafax Foto)

"Activitatea şcolară este afectată aproximativ 50%, deoarece decizia amânării grevei a fost luată luni seară şi nu au ştiut toţi elevii. Se vor lua măsuri la nivel local şi vor fi puse absenţe pentru cei care nu au venit la şcoală", a declarat Liviu Pop.

Potrivit lui Pop, acordul cu Ministerul Educaţiei va fi semnat, miercuri, la ora 12.00, la sediul FSLI, doar dacă se va primi mandat în acest sens din partea sindicaliştilor din teritoriu şi dacă la semnare vor participa miniştrii Ecaterina Andronescu, Gheorghe Pogea şi Marian Sârbu, precum şi premierul Emil Boc.

Pop a mai adăugat că, dacă marţi ar fi fost teză unică, peste 90% din cadrele didactice ar fi participat, chiar dacă procentul celor care au semnat pentru protest a fost mai mic. "Acesta ar trebui să fie un semnal clar pentru autorităţi", a adăugat Liviu Pop.

"Nu cred că sunt probleme în şcoli, mai degrabă în anumite zone pot fi probleme induse de anumite grupuri", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici