Secretarul de stat Andrei Baciu: Se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73 de paturi ATI

Secretarul de stat Andrei Baciu a anunţat că spitalele din România vor avea încă 73 de paturi pentru terapie intensivă. Acestea vor fi folosite pentru bolnavii COVID în stare gravă.

128 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat Andrei Baciu: Se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73 de paturi ATI

Secretarul de stat Andrei Baciu: se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73 de paturi ATI

Andrei Baciu a declarat că în prezent, în spitalele din România sunt 20 de paturi libere la secţii ATI. Baciu a dezvăluit faptul că, în curând, vor fi inaugurate zeci de paturi pentru bolnavii COVID în stare gravă.

„Presiunea cea mai mare rămâne în continuare pe secţiile de Terapie Intensivă. Însă, potrivit analizelor făcute de colegii noştri din ţară, aveam disponibile 20 de paturi ATI şi se lucrează pentru operaţionalizarea a încă 73. Căutăm soluţii pentru a suplimenta numărul acestora, iar pacienţii infectaţi cu SARS-COV2 şi care au o formă gravă a bolii să fie transferaţi cât mai repede în secţiile de Terapie Intensivă”, a spus secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii.

Andrei Baciu a mai spus că numărul persoanelor infectate cu virusul SARS COV-2 este în scădere ceea ce ar putea duce la anularea unor restricţii.

„Specialiştii ne-au informat că rata de pozitivare este în scădere şi sperăm să rămânem pe acest trend descendent. Important este că sunt tot mai multe persoane vaccinate, iar acest lucru ne dă speranţa că într-un timp cât mai scurt putem să renunţăm la unele măsuri restrictive”, a precizat Andrei Baciu.

Declaraţia a fost făcută în urma şedinţei de duminică a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
andrei baciu,
paturi,
ati

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici