Secţia consulară a Ambasadei din Madrid se mută într-un sediu nou, cu o chirie lunară de 8.500 euro

Secţia consulară a Ambasadei României de la Madrid se mută, începând de luni, într-un sediu nou, cu o chirie de 8.500 euro pe lună, deoarece spaţiul fostului sediu nu corespundea numărului mare de solicitanţi de servicii consulare, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

108 afișări
Imaginea articolului Secţia consulară a Ambasadei din Madrid se mută într-un sediu nou, cu o chirie lunară de 8.500 euro

Secţia consulară a Ambasadei din Madrid se mută într-un sediu nou, cu o chirie lunară de 8.500 euro

Noul sediu al Secţiei consulare a Ambasadei României la Madrid a fost închiriat în luna ianuarie 2014, chiria lunară fiind de 8.500 euro. Chiria pentru fostul sediu era 7.486 euro pe lună.

MAE mai precizează că lucrările de amenajare ale spaţiului închiriat precum şi mobilarea acestuia au fost făcute pe cheltuiala proprietarului.

Potrivit sursei citate, raportat la fluxul de cetăţeni români (în medie 250 de persoane zilnic), spaţiul fostului sediu al Secţiei consulare a Ambasadei era subdimensionat şi nu corespundea numărului mare de solicitanţi de servicii consulare. Acesta avea o suprafaţă de circa 500 mp, iar în sala de primire a publicului erau amenajate 5 ghişee de primire - predare documente.

Actualul sediu are o suprafaţă de 600 mp, plus o curte de 200 mp. În noul sediu s-au amenajat o sală pentru public cu 10 ghişee de lucru, spaţii adecvate pentru aparatura din dotare (vize şi paşapoarte), arhivă, o sală de oficiere căsătorii şi birouri pentru personalul consular, se arată în răspunsul MAE.

Ministerul de Externe informează că, în anul 2013, Secţia consulară a Ambasadei României la Madrid s-a situat pe locul 2 la nivelul întregii reţele consulare externe a României, ca volum de servicii consulare prestate, fiind depăşită doar de Secţia consulară a Ambasadei României la la Chişinău. De asemenea, Spania este, alături de Italia, ţara cu cea mai numeroasă comunitate de cetăţeni români din străinătate, aici înregistrându-se aproape 1 milion de rezidenţi de cetăţenie română.

Pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Spania se menţionează că alegerea noului sediu al Secţiei consulare a avut în vedere "situarea acestuia într-o zonă de acces facil pentru toate mijloacele de transport folosite cu predilecţie de cetăţenii români, condiţii superioare pentru organizarea spaţiului destinat lucrului cu publicul, reducerea timpilor de aşteptare".

Şi ICR Madrid se va muta într-un sediu nou.

Conform MAE, acesta va fi închiriat din luna aprilie 2014. Chiria lunară va fi de 6.000 euro, cea anterioară fiind de 5.800 euro pe lună.

Ministerul de Externe precizează că spaţiul fostului sediu al ICR Madrid se afla într-o zonă rezidenţială puţin circulată şi nu asigura condiţiile optime de desfăşurare a activităţilor, în timp ce actualul sediu se află în apropierea Muzeului Prado, în principala zonă culturală a Madridului. Sediul are o suprafaţă de 420 mp, faţă de 370 mp la vechiul sediu, este renovat şi nu necesită lucrări de amenajare, mai spune MAE.

În cadrul vizitei pe care o face în Spania, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va inaugura, miercuri, noul sediu al Secţiei consulare a Ambasadei României, precum şi noul sediu al Institutului Cultural Român de la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici