Şedinţă secretă în cazul senatorului Voicu, după ce acesta a fost filmat în boxă

Completul de judecată a admis, vineri, cererea avocatului senatorului Cătălin Voicu de a fi judecat în şedinţă secretă recursul privind arestarea clientului său, parlamentarul fiind însă filmat în boxa acuzaţilor fără a fi întrebat dacă acceptă.

48 afișări
Imaginea articolului Şedinţă secretă în cazul senatorului Voicu, după ce acesta a fost filmat în boxă

Şedinţă secretă în cazul senatorului Voicu, după ce acesta a fost filmat în boxă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În susţinerea cererii sale, avocatul lui Voicu a invocat presiunea mediatică "uriaşă şi devastatoare", dar şi calitatea profesională a unor persoane din cauză.

Procurorul de şedinţă nu s-a opus, iar completul de nouă judecători a admis solicitarea, astfel că dezbaterile privind recursul senatorului faţă de arestarea sa, pentru 30 de zile, se judecă cu uşile închise, reporterii fiind scoşi afară din sală.

Anterior deciziei, senatorul a fost filmat în boxa acuzaţilor fără ca instanţa să-l întrebe dacă permite acest lucru.

Cătălin Voicu, adus cu ambulanţa la ICCJ

Senatorul Cătălin Voicu a fost adus cu ambulanţa, vineri dimineaţa, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde un complet de judecată de nouă judecători care urmează să judece contestaţia parlamentarului faţă de arestare sa preventivă.

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, marţi, pentru 30 de zile, de către un judecător, recursul parlamentarului urmând a se soluţiona vineri.

Din completul de judecată, învestit cu soluţionarea recursului lui Voicu, fac parte judecătorii Anton Pandrea - preşedintele Secţiei penale a ICCJ, Traian Gherasim (fost procuror general adjunct al României), Victor Cameniţă Paşca, dar şi Mona Pivniceru - preşedinta Asociţiei Magistraţilor din România, care a înaintat o cerere de abţinere.

Cătălin Voicu a fost internat la Spitalul Penitenciarului Jilava pentru investigaţii medicale, după ce medicul de la arestul Direcţiei Cercetări Penale, unde parlamentarul a fost încarcerat, marţi seara, a decis transferul.

Comandantul unităţii spitaliceşti a Penitenciarului Jilava, Mihai Apăvăloaie, a declarat că medicul de la Cercetări Penale a decis ca senatorul Cătălin Voicu să fie adus la Jilava, după ce l-a examinat pe acesta. În jurul orei 23.30, cadre de la Direcţia Cercetări Penale au solicitat ajutorul medicului, întrucât Voicu ar fi acuzat o stare de rău.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Cătălin Voicu ar fi uzat de influenţa sa pe lângă judecători şi ofiţeri de poliţie, în schimbul unor foloase, în dosare în care erau interesaţi oameni de afaceri precum Costel Căşuneanu, Marius Locic sau senatorul PSD Alexandru Mazăre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici