Şeful CNADNR: Din 2014, procedurile pentru contractele de deszăpezire vor fi declanşate în martie

Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, marţi, la Bistriţa, că din 2014 contractele pentru deszăpezirea drumurilor naţionale vor fi scoase la licitaţie la sfârşitul lunii martie, şi nu în iunie, ca în acest an, întrucât există numeroase contestaţii care blochează atribuirea contractelor.

330 afișări
Imaginea articolului Şeful CNADNR: Din 2014, procedurile pentru contractele de deszăpezire vor fi declanşate în martie

Şeful CNADNR: Din 2014, procedurile pentru contractele de deszăpezire vor fi declanşate în martie (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) din România, Narcis Neaga, a declarat, într-o conferinţă de presă, că încă nu au fost atribuite contractele pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Bistriţa-Năsăud întrucât s-au depus contestaţii.

"Contractele de deszăpezire (a drumurilor naţionale - n.r.) din Bistriţa-Năsăud au fost contestate, dar nu va rămâne niciun kilometru de drum naţional din România în afara contractelor de deszăpezire. Dar, deocamdată, suntem în această fază a procedurilor legale. (…) Procedurile pentru desemnarea firmelor care să facă dezăpezirea drumurilor naţionale au fost declanşate la sfârşitul lunii iunie. De anul viitor vom începe la sfârşitul lunii martie. Contestaţii, contestaţii, contestaţii...", a spus Neaga.

Directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că deszăpezirea drumurilor naţionale din Bistriţa-Năsăud a fost câştigată de asocierea între SC Drum Inserv-Athos Com şi Ritorsa Trans, dar o firmă din Cluj contestă rezultatul.

"Câştigătoarul este contestat de o firmă de la Cluj, iar termenul maxim pentru finalizarea contestaţiei este 7 noiembrie. După aceea, vom lansa imediat procedura de urgenţă şi într-o săptămână rezolvăm problema", a spus Andrei.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este traversat de următoarele drumuri naţionale: DN 17, între Transilvania şi Moldova, prin Pasul Tihuţa, DN 17 C, între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, DN 17 D, între Beclean şi Munţii Rodnei, respectiv de DN 15 A, care face legătura între Bistriţa şi judeţul Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici