Şefului CJ Constanţa nu i s-a permis accesul la conferinţa privind Strategia UE pentru Dunăre

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, reclamă că a mers la Mamaia pentru a participa la conferinţa care marchează finalul seriei de evenimente destinate Strategiei UE pentru Regiunea Dunării şi că nu i s-a permis accesul la lucrări, nefigurând pe lista invitaţilor.

26 afișări
Imaginea articolului Şefului CJ Constanţa nu i s-a permis accesul la conferinţa privind Strategia UE pentru Dunăre

Şefului CJ Constanţa nu i s-a permis accesul la conferinţa privind Strategia UE pentru Dunăre (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

"Acest eveninemt este organizat de Ministerul Afacerilor Externe. Eu nu am primit nicio invitaţie, am venit aici, mi s-a spus că nu sunt pe lista confirmată, ca atare nu am putut să intru", a declarat Nicuşor Constantinescu, miercuri seară, la Mamaia, după deschiderea oficială a conferinţei.

El a spus că nu înţelege de ce nu au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, în condiţiile în care tema dezbătută era legată de dezvoltarea regională şi de Strategia UE privind Regiunea Dunării.

"Este o chestiune de neînţeles pentru mine şi chiar nu ştiu cum să reacţionez pentru că mi se pare absurd să vorbeşti de dezvoltare regională, comisarul pentru dezvoltare regională este prezent aici, iar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, primarul municipiului Constanţa, reprezentanţi ai celorlalte judeţe limitrofe nu sunt pe listă, nu sunt prezenţi la dezbateri şi la stabilirea punctelor de vedere ale autorităţilor locale, judeţene, regionale vizavi de strategia Dunării", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Comisia Europeană, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului organizează, în perioada 9-11 iunie, Conferinţa de închidere a procesului de consultare publică privind Strategia UE pentru Regiunea Dunării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici