Senat: Medicii şi profesorii vor putea depune cereri pentru locuinţele ANL şi după 35 de ani

Plenul Senatului a adoptat, marţi, un amendament potrivit căruia, pe lângă medicii rezidenţi şi medicii specialişti, şi cadrele didactice să poată depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după împlinirea vârstei de 35 de ani.

707 afișări
Imaginea articolului Senat: Medicii şi profesorii vor putea depune cereri pentru locuinţele ANL şi după 35 de ani

Senat: Medicii şi profesorii vor putea depune cereri pentru locuinţele ANL şi după 35 de ani

„Prin excepţie de la prevederile art. 8 alin (1), medicii rezidenţi şi medicii specialişti pot depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după împlinirea vârstei de 35 de ani”, potrivit amendamentului adoptat cu 90 de voturi „pentru”, 0 abţineri şi 0 voturi „împotrivă”.

Iniţial, în Comisia pentru Administraţie Publică şi Organizarea Teritoriului a fost aprobat un amendament la proiectul de lege, astfel că medicii rezidenţi şi medicii specialişti pot depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după ce împlinesc vârsta de 35 de ani.

Marţi, în plenul Senatului, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a propus ca amendamentul să fie completat cu cadrele didactice, atât profesorii, cât şi învăţătorii şi educatorii, astfel că şi aceştia vor putea depunde cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin programele ANL şi după împlinirea vârstei de 35 de ani.

Senatorii au votat Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.28/2017 pentru completarea art.6 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia cu 89 de voturi pentru, 0 abţineri şi 0 voturi „împotrivă”.

În cazul acestui proiect de lege, Senatul este prima cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici