Senat: Parcurile, grădinile zoologice, botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică

Senatorii Comisiei juridice au adoptat un amendament la Legea 33/1994, prin care devin de utilitate publică parcurile, grădininile zoologic şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenajate din bani publici, ceea ce interzice construcţiile în aceste zone şi nici retrocedarea lor.

2 afișări
Imaginea articolului Senat: Parcurile, grădinile zoologice, botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică

Senat: Parcurile, grădinile zoologice, botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică

Comisia juridică a Senatului a votat proiectul de modificare a Legii 33/1994, iniţiat de senatorul independent Marius Marinescu.

Propunerea legislativă introduce prevederea potrivit căreia sunt de utilitate publică parcurile, grădininile zoologic şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenjate din bani publici

„Având în vedere agresiunea fără precedent asupra spaţiilor verzi din ţara noastră, solicit exproprierea pentru cauza de utilitate publică a suprafeţelor aflate astăzi în proprietate privată din zonele verzi. În acest fel va fi posibilă refacerea şi redarea cetăţenilor a acestor oaze de odihnă şi agrement”, susţine Marius Marinescu, în expunerea de motive.

Senatorul independent susţine că ambiguitatea legii în legătură cu regimul de utilitate publică a spaţiilor verzi a permis dezvoltatatorilor imobiliari, „în cârdăşie cu unii primari”, să construiască „abuziv şi haotic” în parcuri, un astfel de exemplu fiind cazul Parcului Bordei.

Marinescu mai arată că, dacă propunerea sa va deveni lege, parcurile, grădininile zoologic şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenjate din bani publici vor avea regim de utilitate publică, oprindu-se astfel retrocedarea şi distrugerea lor prin construcţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici