Senatul a adoptat tacit proiectul care permite mamelor să aibă indemnizaţii şi alte venituri

Senatul a adoptat tacit, luni, proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea caree prevede că mamele care primesc indemnizaţie pentru creşterea copilului vor putea realiza şi venituri din activităţi independente. Iniţiativa este semnată şi de către deputaţii Alfred Simonis şi Lia Olguţa Vasilescu.

471 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat tacit proiectul care permite mamelor să aibă indemnizaţii şi alte venituri

Senatul a adoptat tacit proiectul care permite mamelor să aibă indemnizaţii şi alte venituri

Proiectul de lege propune modificarea şi completarea art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Astfel, iniţiativa propune introducerea unei noi litere d) care prevede că indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită: „realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură definite la art. 67, art. 70 şi art. 103 din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de nivelul acestora”.

În ceea ce priveşte impactul bugetar al schimbărilor preconizate, „nu se vor înregistra creşteri ale cheltuielilor bugetare, menţinându-se aceleaşi drepturi, însă vor fi colectate unele venituri la bugetul de stat şi pot fi atrase fonduri europene”, potrivit expunerii de motive a proiectului de lege.

De asemenea, pentru aplicarea prevederilor propunerii legislative, „după adoptarea acestei legi, va fi necesară modificarea Hotărârii Guvernului nr. 52/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor, cu modificările şi completările ulterioare”, conform sursei citate.

Comisia pentru muncă a Senatului a adoptat, pe 18 septembrie, raport de respingere a propunerii legislative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Taguri:
senat,
mame,
venituri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici