Sensuri unice pe mai multe străzi de cartier din sectorul 1

Autorităţile din sectorul 1 al Capitalei vor introduce sensuri unice pe mai multe străzi de cartier, măsură ce va duce la deblocarea acestor drumuri, folosite ca alternativă de circulaţie pe marile bulevarde.

3 afișări
Imaginea articolului Sensuri unice pe mai multe străzi de cartier din sectorul 1

Sensuri unice pe mai multe străzi de cartier din sectorul 1

Potrivit unui comunicat de duminică al Primăriei sectorului 1, în aceeastă zonă administrativă au fost reabilitate complet (utilităţi şi asfaltare), până la 15 noiembrie, 152 de străzi şi alei.

Administraţia de sector a apreciat, însă, că investiţiile în infrastructură nu rezolvă problema traficului, dacă nu sunt continuate cu măsuri de sistematizare. Ca urmare, specialiştii instituţiei au realizat un proiect de fluidizare a traficului prin introducerea sensurilor unice în cartierele Aviaţiei, Băenaza şi zona bulevardului Ion Mihalache. În acestea, precum şi în Chitila, Bucureştii Noi şi Pajura – Primăria a investit peste 70 milioane de euro pentru reabilitarea completă a peste 150 de străzi şi alei.

Planul de sistematizare a circulaţiei a primit avizul comisiilor de specialitate din Primăria Capitalei şi este implementat deja pe o parte din străzile din aceste cartiere, în special pe cele modernizate.

Primarul Andrei Chiliman a apreciat că această măsură oferă, pe lângă alternative de trafic, soluţii pentru locuri de parcare întrucât autovehiculele vor putea fi lăsate pe ambele laturi ale străzii, fără ca traficul să fie obstrucţionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici