Şereş: Sunt acuzat de aceleaşi lucruri ca în urmă cu un an în dosarul Hidroelectrica

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a declarat, marţi, la ieşirea din Parchetul ICCJ, că procurorii i-au prezentat aceleaşi învinuiri ca în urmă cu un an în dosarul Hidroelectrica, iar în cauza privind privatizările strategice nu s-a mai întâmplat nimic pentru că dosarul este încă la Senat.

64 afișări
Imaginea articolului Şereş: Sunt acuzat de aceleaşi lucruri ca în urmă cu un an în dosarul Hidroelectrica

Codruţ Şereş s-a prezentat la Parchetul Instanţei Supreme (Imagine: Mediafax Foto)

"Vorbim practic de acelaşi material din urmă cu un an de zile, rezoluţia este identică punct cu punct, virgulă cu virgulă, ca şi cum într-un an de zile nu s-ar fi întâmplat nimic. Ceea ce este amuzant este că, după afirmaţiile procurorilor, starea de pericol din sistemul energetic naţional persistă. Or, într-un an de zile aţi constatat cu toţii că sistemul energetic naţional nu e în nici un fel de pericol", a declarat Şereş.

Fostul ministru al Economiei a mai spus că este un dosar care nu se susţine, "ne convingem de acest lucru pe parcursul trecerii anilor".

Şereş a adăugat că este acuzat că ar fi favorizat subminarea economiei naţionale, întrucât nu a schimbat conducerea de la Hidroelectrica.

"Conducere care şi astăzi este în funcţie, ca şi celelalte persoane care în momentul de faţă sunt fie vicepreşedinţi la Agenţia de Reglementare în domeniul Energie Electrice, fie în alte funcţii de la diverse alte societăţi, sunt şi ei acuzaţi. Mi se pare extrem de grav să acuzi de subminarea economiei naţionale în urmă cu un an şi jumătate, iar aceleaşi persoane în continuare să fie pe funcţie, iar la Parchet să-l aduci pe ministru", a mai spus Şereş.

În privinţa raportului care semnala disfuncţionalităţile de la Hidroelectrica, Şereş a afirmat că oricine poate să fabrice un raport.

"Ca acel raport să fie valid ar fi trebuit să fie semnat de membrii comisiei. Membrii comisiei au refuzat să semneze acel raport, după care cel care a întocmit raportul a semnat şi al doilea raport care a ajuns la procurorii DIICOT", a conchis fostul ministru al Economiei.

În privinţa dosarului privatizărilor strategice, Şereş a spus că marţi nu s-a întâmplat nimic la întâlnirea cu procurorii pentru că se află în continuare la Senat, "iar procurorii invită persoane şi audiază în continuare martori".

Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Parchetul Instanţei Supreme, în dosarul privind privatizările unor societăţi energetice româneşti.

La intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Codruţ Şereş a declarat că este "o procedură regulată" şi că probabil i se vor citi învinuirile din nou, deoarece a început campania electorală.

"Este un dosar politic şi stupid, pentru că e greu să spui în 2008 că modernizarea de la Porţile de Fier, începută în 1997, este numai responsabilitatea ministrului Şereş", a spus fostul ministru al Economiei.

Întrebat despre proiectul de ordonanţă privind vânzarea a opt la sută din acţiunile Petrom către angajaţi, Şereş a spus că legea arată că acţiunile salariaţilor trebuie vândute în aceleaşi condiţii ca şi în cazul OMV.

Şereş a precizat că proiectul de ordonanţă a fost promovat de Ministerul Economiei, însă nu a existat consens între miniştri în legătură cu acesta.

În urmă cu o zi a fost audiat la Parchetul ICCJ fostul vicepremier Marko Bela.

Acesta a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului Instanţei Supreme, că a dat declaraţii ca martor în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă privind vânzarea a opt la sută din acţiunile Petrom către angajaţi.

În acelaşi dosar, săptămâna trecută au fost audiaţi ca martori prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, fostul ministrul al Finanţelor Ionuţ Popescu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Şi fostul ministru de Interne Vasile Blaga a fost audiat, în 15 septembrie, la Parchetul Instanţei Supreme, în calitate de martor în legătură cu hotărârea de Guvern prin care s-a decis vânzarea a 8% din acţiunile Petrom către salariaţi.

Potrivit unor surse judiciare, mai mulţi foşti membri ai Guvernului au fost chemaţi la Parchetul Instanţei Supreme pentru a fi audiaţi în legătură cu vânzarea acţiunilor Petrom către salariaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici