Serviciile secrete din SUA: Originea COVID-19 ar putea rămâne neidentificată pentru totdeauna. Ce teorie este mai plauzibilă?

  • Serviciile de inteligenţă americane spun că nu este sigur care este originea virusului SARS-CoV-2 şi poate nu va fi vreodată. Asta este concluzia raportului lor.
  • Totuşi, specialiştii resping teoria conform căreia virusul a fost creat pentru a deservi ca armă biologică.
6171 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete din SUA: Originea COVID-19 ar putea rămâne neidentificată pentru totdeauna. Ce teorie este mai plauzibilă?
Serviciile de inteligenţă americane nu au ajuns la o concluzie şi nu pare că vor face asta prea curând, din cauza lipsei de informaţii, informează BBC. Totuşi raportul arată că transmiterea de la animal la om a virusului rămâne o teorie plauzibilă, întocmai ca şi aceea cum că virusul ar fi „scăpat” din laborator. 
 
Patru agenţii din comunitatea serviciilor secrete spun că este puţin probabil ca virusul SARS-CoV-2 să provină de la un animal infectat sau să fie o tulpină dintr-un alt virus. 
 
Însă, o altă agenţie consideră că este oarecum plauzibil şi oferă „încredere moderată” teoriei conform căreia prima contaminare cu SARS-CoV-2 la om ar fi fost rezultatul unui accident de laborator - un experiment sau incident în manipularea animalelor testate - în Wuhan, China. 
 
China a criticat, cum era de aşteptat, raportul.
 
„Faptul că Statele Unite se bazează pe serviciile secrete şi nu pe oamenii de ştiinţă pentru a afla originea virusului este o mare farsă politică. Am sprijinit eforturile ştiinţifice pentru identificarea originii coronavirusului şi vom continua să lucrăm la asta. Aşadar, ne opunem ferm încercărilor de a politiza această problemă”, arată ambasada chineză de la Washington, conform Reuters.
 
Anterior, la începutul pandemiei de COVID-19, autorităţile chineze au legat primele cazuri de infectare cu piaţa de animale din Wuhan, „aruncând” oamenilor de ştiinţă asumpţia că virusul a trecut la om de la un animal infectat. 
 
Însă, în ultimul an, tot mai multe articole din presa din SUA arată că teoria conform căreia virusul a apărut în laboratul din Wuhan, în urma unui accident, este cea mai plauzibilă. 
 
Biden a luat anchetarea „de coarne” şi a cerut serviciilor secrete să facă o anchetă privind originea noului coronavirus, inclusiv a teoriei apariţiei acestuia în laborator, teorie respinsă vehement de China. 
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici