Sezonul de schi şi snowboard se deschide la Păltiniş

  • Un nou sezon de schi şi snowboard se deschide în complexul montan Arena Platoş Păltiniş, din judeţul Sibiu.
  • Get United, petrecerea tradiţională a deschiderii sezonului, are loc pe 1 decembrie, anunţă marţi organizatorii.
494 afișări
Imaginea articolului Sezonul de schi şi snowboard se deschide la Păltiniş

Staţiunea Păltiniş se animă, din nou, de miercuri, când un nou sezon de schi şi snowboard se deschide la Arena Platoş Păltiniş.

Amatorii de sporturi de iarnă vor avea la dispoziţie o nouă instalaţie de transport pe cablu care a fost montată pe pârtia E, până acum o pârtie de legătură între pârtiile A şi D. Prin teleschiul montat, pârtia devine independentă şi oferă şi mai mult spaţiu schiorilor începători care doresc să înveţe tainele acestui frumos sport în perfectă siguranţă.

„Complexul nostru este unul destinat în primul rând familiilor şi începătorilor. Ne dorim ca toţi cei care vor să schieze să o poată face în siguranţă, pe pârtii adaptate pentru toate nivelurile de experienţă. Cum la Arena Platoş Păltiniş vin foarte multe familii cu copii, pârtiile destinate începătorilor deveneau deja un pic prea aglomerate, acesta a fost principalul motiv pentru care am modernizat pârtia E, ca să le oferim şi mai mult spaţiu, pentru o experienţă cât mai plăcută”, spune Dan Gherman, administratorul complexului din Păltiniş.

Pe lângă instalaţia de transport pe cablu, pârtia a fost dotată şi cu instalaţie de nocturnă, astfel, la Arena Platoş Păltiniş se poate acum schia pe toate pârtiile şi după lăsarea serii, inclusiv pe pârtia de săniuţe.

În ciuda temperaturilor oscilante, tunurile de zăpadă au funcţionat în ultima săptămână şi au acoperit cu zăpadă pârtia D, care va fi deschisă începând de miercuri. În funcţie de temperaturi, în perioada următoare vor fi acoperite cu zăpadă artificială şi celelalte pârtii.

Programul de funcţionare al complexului în mini-vacanţa este între 10 şi 21. În 3 decembrie programul este între 9 şi 21, iar în 4 decembrie, între 9 şi 17.

De asemenea, reprezentanţii complexului montan spun că în timpul verii s-a lucrat şi la extinderea reţelei de parcări a complexului. Astfel, pe lângă cele 600 de locuri de parcare deja existente s-au creat alte 250, în 3 parcări sezoniere, care vor fi deschise în weekenduri şi în perioada de vârf a sezonului. Cea mai mare dintre aceste trei noi parcări a fost creată la baza pârtiilor B. Ea va fi funcţională în condiţii ceva mai speciale, doar pentru maşinile bine echipate şi doar pentru cei care au echipament de schi sau snowboard, pentru că la baza pârtiilor B încă nu există şi un centru de închiriere de echipament.

La petrecerea de deschidere, Get United, vor fi invitaţi precum DJ FunkyDrop, DJ STF şi DJ K-Lu la ApresSki-ul de la baza complexului. Temerarii schiului şi snowboardului se vor întrece într-o nouă ediţie a concursului Arena Jib pentru care a fost pregătit un set-up foarte spectaculos, format dintr-un Down-rail, un Down-Box, un Fat-box şi un Spine wall-ride. Calificările se desfăşoară pe timpul zilei şi au format Jam Session. Concurenţii au un timp limită, o oră pentru cei de la categoria Open şi o oră pentru concurenţii din categoria Pro, în care execută slide-uri şi trick-uri cât mai tehnice, complexe şi variate. Concurenţii care reuşesc cele mai bune evoluţii se califică în finală. Finalele se desfăşoară pe nocturnă şi presupun 10 manşe pentru fiecare participant calificat. Ordinea de start în fiecare manşă de finală este stabilită în funcţie de rezultatele din calificări. Pentru fiecare categorie de concurs, concurentul care s-a calificat cu cel mai bun punctaj va pleca ultimul. În urma evoluţiilor din finală se va stabilii şi Best Trick ul pentru categoriile ski şi snowboard.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici