Sezonul estival 2020. Data pentru deschiderea oficială a turismului în România, anunţată de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că după data de 1 iunie va fi reglementat sectorul turistic şi că intenţia Guvernului este de a deschide sezonul estival.

45040 afișări
Imaginea articolului Sezonul estival 2020. Data pentru deschiderea oficială a turismului în România, anunţată de premierul Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Vama Albiţa, că hotelurile sunt deschise din 15 mai, dar că sectorul turistic va fi reglementat după 1 iunie.

„Din 15 mai, hotelurile sunt deschise, singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătariile se pot deschide, dar masa se va servi în regim de room service.

În ceea ce priveşte sezonul estival sigur că probabil după data de 1 iunie vom reglementa sectorul turistic. Intenţia noastră, sigur, e în măsura în care nu există o răspândire mai largă de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul estival”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a mai spus că relaxarea restricţiilor se aplică gradual şi că au fost până acum relaxate acele activităţi unde riscul epidemiologic este mai mic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici