Sibiu: Oraşul Copşa Mică, fără apă din cauza unei defecţiuni majore. Cât ar putea dura reparaţiile

O defecţiune majoră s-a produs luni în oraşul Copşa Mică, judeţul Sibiu, la una dintre conductele de aducţiune a apei brute de la Barajul Ighiş, Primăria anunţând că pentru remediere va sista furnizarea apei către populaţie pentru minimum 48 - 72 de ore.

149 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Oraşul Copşa Mică, fără apă din cauza unei defecţiuni majore. Cât ar putea dura reparaţiile

Sibiu: Oraşul Copşa Mică, fără apă din cauza unei defecţiuni majore. Cât ar putea dura reparaţiile (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de către reprezentanţii Primăriei Copşa Mică, judeţul Sibiu, la conducta de aducţiune a apei brute de la Barajul Ighis către oraş s-a înregistrat o defecţiune majoră din cauza căreia se sistează furnizarea apei pentru două - trei zile sau chiar mai mult.

"O firmă care face prospecţiuni în zonă a forat şi a spart magistrala noastră de apă. Pentru remedierea defecţiunii vom fi nevoiţi să sistăm complet furnizarea apei. Mă tem că va dura chiar şi o săptămână, pentru că vorbim de o magistrală cu un diametru de un metru, care este din beton, fiind mai greu de reparat", a declarat corespondentului MEDIAFAX, primarul localităţii, Teodor Mihalache.

Potrivit acestuia, vor fi afectaţi toti consumatorii din Copşa Mică, dar şi o parte dintre consumatorii din localitatea aparţinătoare Axente Sever, respectiv circa şase mii de consumatori în total.

Teodor Mihalache a afirmat că Primăria a anunţat populaţia şi i-a cerut să-şi facă provizii de apă.

"Noi mai avem o rezervă de apă în staţia de tratare. Această apă va fi livrată populaţiei până la miezul nopţii sau până mâine (marţi - n.r.), cât va ajunge. Dacă termenul de remediere se va prelungi mai mult de 48 - 72 de ore, vom cere sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a alimenta populaţia cu apă cu cisternele propri", a spus primarul din Copşa Mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici