Sibiu: Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat într-un şanţ

Un autocar cu patruzeci de pasageri la bord s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri, într-un şant de pe marginea Drumului Naţional 7, în judeţul Sibiu, în urma accidentului fiind rănită o persoană.

38 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat într-un şanţ

Sibiu: Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat într-un şanţ (Imagine: Mediafax Foto)

Persoana rănită în urma accidentului este o tânără în vârstă de 24 de ani, care a fost internată la Spitalul Judeţean Sibiu, starea sa fiind bună.

"Tânăra este policontuzionată, are un traumatism cranio-cerebral acut închis minor, o contuzie la genunchiul drept şi imediat după accident a suferit o semiamnezie din care şi-a revenit. Starea sa generală este bună, însă va mai rămâne sub supravegherea medicilor câteva zile”, a declarat Raluca Turcu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu.

Un autocar cu peste patruzeci de pasageri la bord s-a răsturnat, în noaptea de joi spre vineri, într-un şant de pe marginea Drumului Naţional 7, în judeţul Sibiu, în urma accidentului fiind rănită doar tânăra internată.

Accidentul s-a petrecut în apropierea localităţii sibiene Boiţa. Autocarul venea din Cluj-Napoca, având destinaţia finală Râmnicu-Vâlcea.

Şoferul autocarului, Bogdan Mormonea, susţine că s-a angajat într-o depăşire, când o altă maşină aflată în faţa sa a vrut şi ea să depăşească şi a frânat brusc. În încercarea de a evita impactul, şoferul autocarului a ieşit de pe şosea, iar autovehiculul s-a răsturnat într-un şanţ.

Potrivit inspectorului Bogdan Maxim de la Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu, accidentul s-a produs pe fondul unei manevre de depăşire neregulamentară efectuată de şoferul autocarului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere şi va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

De asemenea, reprezentanţii ARR Sibiu au ridicat diagrama aparatului Tahograf în vederea stabilirii vitezei de deplasare şi a timpilor de odihnă.

În urma cercetărilor s-a stabilit că în autocar se aflau 49 de persoane în momentul producerii accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici