Sibutramina – administrată agenţilor serviciilor secrete pentru a le creşte performanţa la filaj

Creşte dispoziţia la efort, ajută la oxigenare şi îmbunătăţeşte performanţele, acestea sunt efectele substanţei numită sibutramină, interzisă de Agenţia Mondială Anti Doping (AMAD), informează "Gândul".

30 afișări
Imaginea articolului Sibutramina – administrată agenţilor serviciilor secrete pentru a le creşte performanţa la filaj

Sibutramina – administrată agenţilor serviciilor secrete pentru a le creşte performanţa la filaj (Imagine: Mediafax Foto)

Prof.dr. Ostin C. Mungiu, şeful Laboratorului Central de Testare a Medicamentului din cadrul UMF a declarat că "În doze mici, această substanţă este utilizată pentru trezirea scoarţei celebrale, astfel copiii pot merge la şcoală şi pot fi atraşi spre anumite activităţi, pentru a scăpa de starea de somnolenţă sau apatie". Anecdotic, spune prof. Mungiu, "substanţa este folosită şi în cazul lucrătorilor din servicii speciale, secrete, pentru a le creşte rezistenţa în acţiunile de filaj".

Citeşte mai multe despre cazurile de dopaj cu sibutramină pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici