Sindicaliştii au plecat în marş spre Palatul Cotroceni

Sindicaliştii care s-au adunat, vineri, în Piaţa Victoriei s-au încolonat şi au plecat în marş spre Cotroceni, unde vor să-i ceară preşedintelui Traian Băsescu rezolvarea revendicărilor lor.

20 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii au plecat în marş spre Palatul Cotroceni

Sindicaliştii s-au încolonat să plece în marş spre Palatul Cotroceni (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liderul SNPPC, Marian Gruia, a declarat că le-a garantat jandarmilor că vor fi paşnici pe traseul până la Cotroceni şi că aceştia au înţeles şi i-au lăsat să mărsăluiască chiar dacă nu aveau autorizaţie.

"Le-am spus că mai bine ne lasă să plecăm spre Cortoceni pentru că oamenii sunt foarte înverşunaţi şi va ieşi scandal în Piaţa Victroiei ca acum două zile dacă nu ne lasă", a spus Gruia.

Acesta a adăugat că va plăti o eventuală amendă pe care sindicatele o vor lua pentru marşul neautorizat.

Liderul sindical a susţinut că a vorbit cu ministrul Vasile Blaga care le-a transmis că nu are soluţii la problemele lor, astfel că au decis să plece spre Palatul Cotroceni.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Blaga nu te supăra, noi îţi vrem demisia", "Băsescu nu uita, a venit şi vremea ta" şi strigă "La puşcărie, Guvernul la puşcărie", chemând bucureştenii să li se alăture.

Traseul pe care vor merge sindicaliştii este Strada Buzeşti - Strada Berzei - Pod Eroilor - Academia Militară - Cotroceni.

Sindicaliştii nu au autorizaţie pentru marş.

Liderii lor au spus că vor ca prin această acţiune să demonstreze că nu renunţă la solicitările lor şi că îşi asumă eventualele amenzi.

Aproximativ 6.000 de persoane, printre care sute de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa, participă la marş.

Traficul a fost restricţionat

Traficul rutier a fost restricţionat în Capitală, pe traseul Piaţa Victoriei - Buzeşti - Ştefan Furtună - Mircea Vulcănescu - Cotroceni - Geniului.

Ioana Preda, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii se vor opri la Monumentul Eroilor din Arma Geniului (statuia geniului "Leul").

Aceasta a sfătuit conducătorii auto să evite zona restricţionată şi să folosească rute alternative.

Aproximativ 300 de jandarmi însoţesc coloana de manifestanţi

Aproximativ 300 de jandarmi, număr ce ar putea fi suplimentat în caz de necesitate, însoţesc coloana de peste 5.000 de manifestanţi plecaţi în marş spontan spre Palatul Cotroceni, a declarat, vineri, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

Poliţiştii adunaţi pentru a protesta în Piaţa Victoriei au cerut ca preşedintele Traian Băsescu să vină să discute cu ei, avertizând că, dacă acest lucru nu se va întâmpla până la ora 12.00, vor pleca, încolonaţi, spre Palatul Cotroceni.

Acesta apel a fost făcut de preşedintele SNPPC, Marian Gruia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici