Sindicaliştii cer ca amânările salariale să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv aleşilor

Confederaţia Sindicală Cartel Alfa solicită ca amânările salariale să se aplice pentru toţi bugetarii, reacţii fiind urmare a anunţului făcut de ministrul Muncii, potrivit căruia majorările salariale din Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, de la 1 ianuarie şi respectiv 1 martie 2018.

5951 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii cer ca amânările salariale să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv aleşilor

Sindicaliştii cer ca amânările salariale să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv aleşilor

"Având în vedere anunţul public privind amânarea aplicării majorărilor salariale cuprinse în proiectul Legii-cadru pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru 1 ianuarie 2018, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA solicită ca această amânare să se aplice pentru toţi bugetarii, inclusiv pentru aleşii de la toate nivelurile. În contextul în care graba de a adopta acest proiect de lege nu mai este justificată de aplicarea unor majorări salariale începând cu data de 1 iulie 2017, credem că este oportună amânarea adoptării proiectului pentru a face toate corecţiile necesare, printr-o analiză şi o argumentare solidă, şi nu pe sistemul "hei rup", prin adoptarea sau respingerea de amendamente la foc continuu, fără niciun fel de dezbatere, expunere, motivaţie sau o minimă reflecţie", transmite Cartel Alfa printr-un comunicat de presă.

Confederaţia solicită amânarea trimiterii în plenul Camerei Deputaţilor a proiectului de lege şi "restabilirea unui calendar realist pentru discutarea proiectului de lege în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor."

De asemenea, sindicaliştii cer premierului convocarea Consiliul Naţional Tripartit de Dialog Social, "având în vedere ambiguităţile privind intenţia Guvernului de a adopta un nou sistem de impozitare începând cu anul viitor, ceea ce va avea un impact major asupra salarizării."

După anunţul Liei Olguţa Vasilescu, sindicatele din Educaţie au anunţat că vor declanşa un referendum pentru a stabili formele de protest.

Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

"De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%, de la 1 martie încă 20% pentru profesori, care adăugat la creşterea de 25% înseamnă o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistenţii au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie", a spus Ministrul Muncii, marţi, la Antena 3.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că ar fi trebuit să se intre cu majorările salariale de 1 ianuarie 2018, însă au fost foarte multe amendamente acceptate la Senat şi Camera Deputaţilor, şi de aceea s-a luat decizia acestei amânări cu două luni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici