Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi cer salarii mai mari cu 32,3%

Reprezentanţii sindicatelor de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi au convenit ca la negocierile Contractului colectiv de muncă pe anul 2009 să solicite o majorare cu 32,3 la sută a salariilor.

19 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi cer salarii mai mari cu 32,3%

Sindicaliştii de la ArcelorMittal Galaţi cer salarii mai mari cu 32,3% (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii Sindicatului Solidaritatea şi cei ai FSS Metarom vor cere o majorare a salariilor cu 32,3%, astfel încât salariul brut de încadrare al unui siderurgist să ajungă la 1.100 de lei pe lună.

"În urma unei întâlniri la care au participat 11 reprezentanţi ai sindicatelor reprezentative de pe platformă, am decis ca solicitarea noastră comună de majorare salarială să fie de 32,3%, aplicabilă de anul viitor, ceea ce ar însemna că salariul brut de încadrare al unui siderurgist să ajungă la 1.100 lei, faţă de 832 de lei, cât este raportat în prezent. În plus, vom cere o creştere primei de vacanţă la nivelul salariului mediu brut pe unitate. O altă solicitare se referă la acordarea unui spor de 50% pentru fiecare zi de sâmbătă lucrată şi a unuia de 100% pentru fiecare zi de duminică lucrată, faţă de sporul acordat acum, nediferenţiat, de 25%", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, liderul Sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Reprezentantul FSS Metarom, Ionică Pricopi, a confirmat faptul că sindicatele vor cere o majorare cu 32,3 la sută a salariilor. El a mai spus că sindicatele vor mai cere ca fiecare din celelalte patru prime anuale să crească la 300 de lei, iar în privinţa sporului pentru şefii de echipă, procentul solicitat este cuprins între 5 şi 7%, iar pentru munca în condiţii grele sporul cerut este de 15%.

"Totodată, se mai cere acordarea unui spor de fidelitate de 15% pentru cei cu o vechime de minimum zece ani, spor de mobilitate în valoare de 10%, spor de izolare - 5% şi alte astfel de creşteri ale sporurilor", a declarat Pricopi.

Vineri la orele prânzului, reprezentanţii salariaţilor vor avea o întâlnire cu conducerea combinatului pentru discutarea Contractului colectiv de muncă pe anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici