Sindicaliştii din administraţie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi

Sindicaliştii din administraţie au cerut, joi, ministrului Muncii Mihai Şeitan deblocarea unor posturi, deoarece există instituţii care funcţionează în ilegalitate din cauza plecării unor funcţionari şi au precizat că salariile angajaţilor din primării sunt cu 40% mai mici faţă de octombrie 2009.

10 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din administraţie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi

Ministrul Muncii Mihai Şeitan (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Alianţei "Sed Lex", Răzvan Bordeanu, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul Muncii, că a atras atenţia că unele instituţii publice de la nivel local funcţionează în ilegalitate după ce au rămas fără contabili, care au plecat fie pe cale naturală, prin pensionare, fie pentru că au găsit locuri de muncă mai bine plătite.

"Sunt primării sau consilii locale în care oamenii au ieşit la pensie şi, deşi posturile s-au vacantat, nu pot fi angajaţi alţi oameni pe acele locuri. Acele instituţii sunt în ilegalitate", a declarat Bordeanu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat că este obligatoriu ca, în anumite domenii, să se facă angajări, întrucât altfel funcţionarea anumitor sisteme ar fi pusă în dificultate.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, instituţiile în care ar fi obligatoriu să se deblocheze posturile sunt Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Garda Financiară.

"Este obligatoriu să se facă angajări, spre exemplu, la Garda Financiară, pentru că fenomenul evazionist a crescut foarte mult şi nu avem oameni. Cei 1.500 de angajaţi de la Garda Financiară trebuie să verifice peste 500.000 de agenţi economici", a declarat Sebastian Oprescu.

Preşedintele Sindicatului "Forţa Legii", Ringo Dămureanu, a declarat, la rândul său, că a atras atenţia ministrului Muncii asupra faptului că angajaţii din primării au salariile cu 40 la sută mai mici faţă de luna octombrie a anului trecut.

"S-au tăiat drepturi aprobate de consiliile locale şi instanţe de judecată", a spus Dămureanu.

La discuţia de la Ministerul Muncii a participat şi secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici