Sindicaliştii din învăţământ cer ca testele din salivă să fie făcute elevilor de către părinţi

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) cere ca testarea elevilor cu teste antigen din salivă să fie făcută de părinţi. Sindicaliştii au lansat o petiţie în acest sens.

2226 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din învăţământ cer ca testele din salivă să fie făcute elevilor de către părinţi

Sursa foto: profimedia

FSLI a lansat o petiţie prin care protestează faţă de aplicarea instrucţiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă a elevilor în şcoli.

Sindicaliştii susţin că având în vedere numărul mare de elevi dintr-o clasă, dar şi de la nivelul unităţii, testarea nu se poate realiza într-un interval timp scurt, ceea ce va afecta semnificativ desfăşurarea procesului de predare-învăţare-evaluare.

De asemenea, FSLI arată că angajaţii din învăţământ nu beneficiază de echipamente de protecţie absolut necesare pentru evitarea infectării cu acest virus, care se transmite prin intermediul secreţiilor eliminate de către persoanele infectate.

„Testarea tuturor elevilor în sala de clasă va creşte riscul infectării acestora, dar şi a salariatului care este responsabil de testare, având în vedere, atât numărul de elevi, prezenţi concomitent în sala de clasă, dar şi dimensiunile acestora; astfel, scopul prevenţiei nu va fi atins, ci, din contră, se creează premise pentru transmitere între elevi”, mai arată sindicaliştii.

Conform acestora, colectarea testelor folosite trebuie să se facă în condiţii de siguranţă, lucru care nu se poate realiza în şcoală. FSLI mai spune că nu are pârghii pentru a putea obliga elevii să vină nemâncaţi la şcoală şi că administrarea testelor necesită existenţa acordului informat al părintelui.

„Pentru aceste considerente, vă solicităm să dispuneţi modificarea Instrucţiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a elevilor în unităţile de învăţământ, astfel încât aceste teste să fie realizate de părinţi”, transmite FSLI.

Profesorii sunt îndemnaţi să semneze o petiţie pe care să o trimită Ministeului Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici