Sindicaliştii i-au cerut lui Băsescu să nu intervină în discuţiile Guvernului cu partenerii sociali

Liderii sindicali i-au cerut preşedintelui Traian Băsescu, miercuri, la întâlnirea de la Cotroceni, să nu mai intervină în negocierile dintre Guvern şi partenerii sociali, au declarat, la finalul discuţiilor preşedintele CNSLR Frăţia Marius Petcu şi cel al BNS, Dumitru Costin.

11 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii i-au cerut lui Băsescu să nu intervină în discuţiile Guvernului cu partenerii sociali

Sindicaliştii i-au cerut lui Băsescu să nu intervină în discuţiile Guvernului cu partenerii sociali

Liderul CNSLR Frăţia a spus, la finalul discuţiilor de la Palatul Cotroceni, că după prezentarea argumentelor părţilor, neavând mandat despre a discuta despre îngheţarea salariilor, "nu pe o perioadă de şase luni, pe niciun fel de perioadă", crede că sindicaliştii au reuşit să îl convingă pe preşedintele Traian Băsescu să se abţină de la a interveni în negocierile între Guvern şi parteneri sociali.

"Aceasta a fost declaraţia finală a preşedintelui, lucru pe care sper să-l reitereze, şi anume că ceea ce va însemna înţelegerea noastră cu Guvernul României nu va fi viciat de intervenţia domniei sale", a declarat Petcu.

Dumitru Costin: Băsescu nu a dorit să se amestece în negocieri

"Preşedintele Traian Băsescu n-a făcut nimic altceva decât să comunice un punct de vedere al domniei sale şi a instituţiei pe care o reprezintă, fără a dori să se amestece în negocierile dintre partenerii sociali şi guvern. În seara asta, în prezenţa ministrului de Finanţe, a insistat şi a spus: «până la urmă soluţia voi o găsiţi, eu nu fac nimic altceva decât să vă comunic opţiunea pe care eu o am în urma datelor şi cifrelor la care eu am avut acces, date şi cifre care vor deveni, o bună parte dintre ele, publice în urma prezentării în cursul zielei de mâine a noilor proiecţii şi a noilor estimări a rezultatului vizitei experţilor Fondului Monetar Internaţional, care revizuiesc toate cifrele legate de consecinţele crizei economice pe întreaga Europă»", a declarat liderul BNS.

Costin a a precizat că preşedintele a spus că este un punct de vedere pe care îl susţine în continuare, indiferent de opiniile pe care unul sau altul din partenerii sociali le are.

"Sunt puncte de vedere nu numai legate de salarizare dar şi de alte obiective pe termen scurt în care părerile sunt împărţile nu numai pe partea sindicală ci şi pe partea patronală şi chiar guvernamentală", a mai spus Costin.

Preşedintele Traian Băsescu a primit, miercuri după-amiază, la Palatul Cotroceni, un grup de reprezentanţi ai sindicatelor, la întâlnire fiind prezenţi preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, preşedintele BNS, Dumitru Costin, vicepreşedintele BNS Mariana Kniesner, preşedintele Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu.

Citeşte şi:

Petcu: Moratoriul de 6 luni privind salariile, subiectul discuţiei cu preşedintele

BNS: Există discrepanţe foarte mari în salarizarea din sectorul public

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici