Video Singuri de sărbători. Oamenii au primit paştile de la voluntari cu lacrimi în ochi

  • La Cluj 200 de voluntari împart credincioşilor peste 100.000 de pacheţele cu sfintele paşti
  • Vârstnicii primesc cu lacrimi în ochi darurile binecuvântate
  • Oamenii acceptă că anul acesta vor petrece sărbătorile de Paşte singuri, departe de cei dragi
344 afișări
Sărbătorile sunt mai frumoase alături de cei dragi. Oamenii au înţeles însă că anul acesta situaţia va fi diferită. Sunt trişti, dar ştiu că aşa e mai bine.
 
„E trist, ca niciodată. Mergeam la biserică în fiecare an până să moară soţul, apoi am plecat la copii, dar nici ei nu pot veni anul acesta”, a spus o femeie rămasă văduvă, ce-şi va petrece singură sărbătoarea Paştelui. 
 
La Cluj voluntarii au mers din uşă cu darurile binecuvântate de biserică.
 
„Este ciudat, dar este foarte bine. Anul acesta vom sărbători ca niciodată, pentru că copiii noştri tot locuiesc aici şi nu o să fim împreună. Nu intră în casă pentru că noi avem aproape 90 de ani”, a declarat o vârstnică ce a fost vizitată de voluntari.

Anul acesta, parcă mai mult ca niciodată, oamenii îşi pun speranţele în sărbătoarea Paştelui. Timp de două zile, voluntarii din Cluj au împărţit sfintele paşti credincioşilor ortodocşi, iar dacă va mai fi nevoie vor face acest lucru şi duminică.
 
Diana Săsărman, unul dintre voluntarii care participă la această acţiune spune că i se pare trist că „oamenii nu mai pot veni la biserică în Noaptea de Înviere. Sunt familii care nu doresc sau familii care au solicitat, apoi se răzgândesc pentru că le este teamă”.
 
Bogdan Ivanov, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Cluj, a spus că la acţiune participă în total cinci voluntari.  
 
„Am făcut aceasta cu cei cinci voluntari pe care autorităţile ni i-au aprobat ca fiecare parohie să-i aibă şi să-i organizeze”, a declarat acesta. 
 
Numai în Cluj sunt 48 de parohii, în care s-au pregătit peste 100.000 de pacheţele cu sfintele paşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici