Singurul elefant indian din România, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Grădina Zoologică din Târgu Mureş a primit, în urmă cu câteva zile, un elefant indian, o femelă numită Tania, în vârstă de 38 de ani, care a fost adusă din Italia şi este singurul astfel de exemplar existent în prezent în România.

1509 afișări
Imaginea articolului Singurul elefant indian din România, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Singurul elefant indian din România, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş (Imagine: Hepta)

Directorul Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, Kopacz Andras, a anunţat, marţi, că a primit elefantul din Italia, în cadrul unui proiect al Asociaţiei Grădinilor Zoologice din Europa.

"Este singurul elefant indian din România, doar Zoo Bucureşti a mai avut unul, în urmă cu câţiva ani. Noi l-am primit prin Asociaţia Grădinilor Zoologice din Europa, care derulează câteva proiecte legate de reproducerea mai multor specii. Unul dintre aceste proiecte vizează elefantul indian. Au avut un surplus şi, văzând că la Zoo Târgu Mureş sunt îndeplinite toate condiţiile mulţumită lucrărilor de extindere şi amenajare din ultimii ani, ni l-au dat nouă", a spus Kopacz.

El a adăugat că elefantul indian primit de la Grădina Zoologică "Le Cornelle" din Bergamo, o femelă pe nume Tania, de 38 de ani şi având o greutate de circa 3,5 tone şi peste doi metri înălţime, va locui în pavilionul special construit pentru girafe şi elefanţi, noaptea şi pe timp răcoros, iar vara va sta într-un padoc aflat în centrul Grădinii Zoologice.

"Trebuie să dovedim că suntem capabili să îl îngrijim şi atunci coordonatorii proiectului, dacă văd că suntem capabili, poate ne vor trimite şi alt exemplar. Deocamdată, Tania este în carantină, ca să se acomodeze. Va fi prezentată public la sfârşitul acestei săptămâni. Va sta în pavilionul special construit pentru girafe şi elefanţi. Până acum, n-am mai avut niciun elefant la Zoo Târgu Mureş", a spus Kopacz.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu Mureş, tot la sfârşitul săptămânii vor fi prezentate şi alte animale nou-venite la Zoo - o pereche de maimuţe şi una de suricate, donate de Grădina Zoologică din Budapesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici