Singurul loc din România unde Anul Nou vine de două ori: la ora 00.00 şi la ora 01.00

Locuitorii din municipiile Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc - ca şi din celelalte oraşe din Covasna şi Harghita - care vor face Revelionul în stradă, vor avea parte de o intrare "dublă" în noul an: prima la ora Bucureştiului, apoi, un ceas mai târziu, la cea a Budapestei. Autorităţile locale vor să continue, astfel, o tradiţie pe care au lansat-o în urmă cu 20 de ani.

62 afișări
Imaginea articolului Singurul loc din România unde Anul Nou vine de două ori: la ora 00.00 şi la ora 01.00

Singurul loc din România unde Anul Nou vine de două ori: la ora 00.00 şi la ora 01.00

Astfel, la Miercurea Ciuc, "La mulţi ani, 2012!" va răsuna mai întâi la ora zero, ora României, când localnicii vor putea admira şi focul de artificii organizat de primărie, care va porni simultan din cartierul "Tudor" şi de pe acoperişul hotelului "Fenyo", din centrul oraşului.

Apoi, la ora 01:00, miezul nopţii la Budapesta, urarea se va repeta, împreună cu imnurile Ţinutului Secuiesc şi Ungariei, intonate de toţi cei prezenţi, dar fără foc de artificii. "E criză şi nu sunt bani pentru două focuri de artificii, unul la ora zero şi unul la ora 01:00, ca în anii trecuţi, aşa că anul ăsta facem un singur foc de artificii, la ora Bucureştiului, şi gata. Şi nu vor fi nici concerte sau spectacole, ca în alte părţi, la noi la Miercurea Ciuc nu se obişnuieşte", ne-a spus viceprimarul Antal Attila.

Tot dublu va răsuna "La mulţi ani, 2012!" şi la Sfântu Gheorghe, de unde, anul trecut, intrarea în noul an la ora Budapestei a fost transmisă în direct de postul ungar de televiziune Duna TV. Aici, cei care vor ieşi la miezul nopţii în centrul oraşului vor avea parte de două focuri de artificii: primul la ora Bucureştiului, precedat de un concert al solistei Nicola şi al câtorva formaţii locale, cel de-al doilea la ora Budapestei, însoţit de imnul Ţinutului Secuiesc şi de imnul Ungariei, după care va concerta o trupă rock budapestană.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici