Sistemul de plată a rovinietei şi a taxei de pod nu funcţionează. Şoferii surprinşi în trafic fără rovinietă nu vor fi sancţionaţi

Sistemul de emitere a rovinietei şi cel de plată al taxei de pod peste Dunăre sunt oprite, sâmbătă, din cauza unei defecţiuni, anunţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

8589 afișări
Imaginea articolului Sistemul de plată a rovinietei şi a taxei de pod nu funcţionează. Şoferii surprinşi în trafic fără rovinietă nu vor fi sancţionaţi

Sistemul de plată a rovinietei şi a taxei de pod nu funcţionează. Şoferii surprinşi în trafic fără rovinietă sau peaj nu vor fi sancţionaţi (Imagine: Adriana Neagoe/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă emis de CNADNR, sâmbătă, în urma unor defecţiuni ale sistemului informatic de emitere, gestiune şi monitorizarea rovinietei, achiziţionarea acesteia, precum şi plata taxei de trecere la podurile Dunărene, prin intermediul sistemului, sunt oprite.

Până în acest moment nu sunt cunoscute cauzele defecţiunii, se mai spne în comunicat.

CNADNR informează că, în perioada în care sistemul nu funcţionează, şoferii surprinşi în trafic fără rovinietă sau peaj nu vor fi sancţionaţi. De asemenea, CNADNR va anunţa imediat ce defecţiunile vor fi remediate şi sistemul va fi funcţional.

Probleme similare au mai existat şi de Paşti, când serverul care stochează datele a suferit defecţiuni, iar rovinietele şi taxa de pod nu au putut fi achitate nici la benzinării şi nici prin SMS timp de jumătate de zi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici