MAI: Peste 22.500 de angajaţi vor asigura liniştea şi ordinea publică, pentru minivacanţa de Rusalii

Peste 22.500 de angajaţi ai Ministerului de Interne vor asigura liniştea şi ordinea publică pentru minivacanţă de Rusalii, informează, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

350 afișări
Imaginea articolului MAI: Peste 22.500 de angajaţi vor asigura  liniştea şi ordinea publică, pentru minivacanţa de Rusalii

MAI: Peste 22.500 de angajaţi vor asigura liniştea şi ordinea publică, pentru minivacanţa de Rusalii (Imagine: Bogdan Danescu/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "aproximativ 22.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi zilnic la datorie pentru a menţine ordinea şi liniştea publică, pentru a fluidiza traficul rutier şi pentru a asigura intervenţia la urgenţele medicale şi la alte situaţii de risc pentru populaţie. Efectivele de siguranţă publică vor acorda o atenţie deosebită celor peste 16.400 de lăcaşuri de cult unde vor avea loc slujbe religioase cu participare numeroasă".

De asemenea, angajaţii ministerului "vor asigura ordinea publică la cele aproximativ 500 de manifestări publice, concerte sau evenimente sportive care urmează să se desfăşoare în toată ţara, inclusiv duminică în locurile publice unde se va viziona meciul de fotbal România - Albania".

La nivel naţional, 11.466 poliţişti vor fi în stradă, suplimentar faţă de echipajele curente, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale şi asigurarea intervenţiei la solicitările cetăţenilor.

"Aproximativ 1.500 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, piloţi, medici şi paramedici SMURD vor fi în misiune pe litoral", se mai spune în comunicat.

Potrivit MAI "de la 1 iulie, la dispozitivul actual asigurat de către structurile teritoriale din judeţul Constanţa, se vor adăuga aproape 300 de poliţişti din alte judeţe care vor fi detaşaţi pe litoral pe perioada estivală. De asemenea, prin dislocarea personalului operativ din 10 judeţe, peste 350 de pompieri vor fi pregătiţi să intervină zilnic, în staţiunile de pe litoral".

Anul acesta, în premieră, pe plajă sunt amplasate puncte de prim-ajutor asigurate de pompieri şi paramedici SMURD în staţiunile: Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun.

"Pentru reducerea timpului de răspuns, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a înfiinţat 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială cu apă şi spumă, suplimentar faţă de cele 10 existente până în prezent. Pe mare, în zona Mamaia, Eforie Nord, Costineşti, Portul turistic Tomis, Portul Mangalia şi pe lacul Siutghiol vor fi disponibile ambarcaţiuni cu personal calificat să intervină în situaţii de urgenţă", se mai spune în comunicatul MAI.

De asemenea, eficientizarea intervenţiilor la urgenţe pe autostrada A2 se asigură prin amplasarea, în fiecare sfârşit de săptămână, a unor ambulanţe SMURD, autospeciale de descarcerare şi autospeciale cu apă şi spumă în puncte fixe de pe autostradă la kilometrii 20 şi 105 (zona Drajna), 143 (zona Feteşti) şi 156 (zona Cernavodă).

În ceea ce priveşte Jandarmeria Română, aproape 3.500 de jandarmi se vor afla zilnic în stradă pentru a asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, mai ales în zonele în care este aşteptat un număr mare de persoane – staţiuni turistice, zone de agrement, biserici şi mănăstiri.

Conform comunicatului, "750 de jandarmi montani vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor care aleg să-şi petreacă această minivacanţă la munte. Răspunsul operativ în cazul urgenţelor medicale va fi asigurat de 350 de autospeciale SMURD, încadrate cu 968 de pompieri paramedici, la care se adaugă aproximativ 700 de echipaje de ambulanţă, toate aflându-se sub coordonarea operativă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă".

Aproximativ 5.000 de angajaţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, cu 2.810 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină la nivel naţional pentru limitarea efectelor eventualelor situaţii de urgenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici