Sistemul medical din Ucraina, sub presiune: 4300 de naşteri de la începutul războiului. Câte se aşteaptă în următoarele 3 luni

Oxigenul şi consumabilele medicale, chiar şi pentru gestionarea complicaţiilor sarcinii, se epuizează într-un ritm periculos.

381 afișări
Imaginea articolului Sistemul medical din Ucraina, sub presiune: 4300 de naşteri de la începutul războiului. Câte se aşteaptă în următoarele 3 luni

Sistemul medical din Ucraina, sub presiune: 4300 de naşteri de la începutul războiului. Câte se aşteaptă în următoarele 3 luni

În Ucraina, de la începutul războiului, au avut loc peste 4.300 de naşteri şi se aşteaptă să nască 80.000 de femei ucrainene, în următoarele 3 luni.

Bilanţul a fost anunţat directorul general al UNICEF, Catherine Russell, de directorul general al UNFPA, Natalia Kanem, şi de directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Sistemul de sănătate din Ucraina este în mod clar sub presiune şi prăbuşirea lui ar fi o catastrofă”, au spus oficialii. Până în prezent, de pe 24 februarie, au fost înregistrate 31 de atacuri asupra unităţilor sanitare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici