Situaţia celor 250.000 de tablete pentru elevi: Secretarul de stat Marian Murguleţ avertizează că nu vor ajunge în şcoli pe 10 septembrie

  • Apar primele declaraţii oficiale, tabletele nu vor ajunge în şcoli pe 10 septembrie
  • Marian Murguleţ, secretar de stat: Procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient
  • Şcolile din România se redeschid pe 14 septembrie
248 afișări
Imaginea articolului Situaţia celor 250.000 de tablete pentru elevi: Secretarul de stat Marian Murguleţ avertizează că nu vor ajunge în şcoli pe 10 septembrie

Profimedia

Guvernul a alocat bani pentru tablete care trebuie să ajungă la elevii din medii defavorizate. Autorităţile şi-au propus ca acestea să fie distribuite pe 10 septembrie, cu patru zile înainte să înceapă şcoala. Astăzi apar, însă, primele declaraţii oficiale care răstoarnă vorbele guvernanţilor.

Marian Murguleţ, secretar de stat în cadrul Guvernului, susţine că nu stăm deloc bine la capitolul procedurii de licitaţie. Cu tablete sau fără, cu săli de clasă supraagomerate sau nu, cu profesori puţini, şcolile sunt obligate să-şi deshidă porţile în mai puţin de trei săptămâni.

„Nu vom avea tabletele pe 10 septembrie. Experienţa mea de peste 11 ani în piaţa de IT&C mă îndreptăţeşte să afirm că, aşa cum arată această achiziţie în acest moment, nu vom avea tabletele pe 10 septembrie, aşa cum Guvernul şi-a propus. Ştiţi că există o procedură pentru achiziţia a 250.000 de tablete în curs de evaluare. Din perspectiva mea, nu cred că ONAC (Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate) a gestionat procedura de achiziţie prea eficient. O situaţie de acum câteva zile de colegii de la Ministerul Educaţiei arată că, din totalul de 22.000 de săli de curs sau laboratoare, 74% sunt conectate la internet şi 26% nu”, spune Marian Murguleţ, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici