SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 18 judeţe afectate de căderile de zăpadă, iar 67 de drumuri judeţene blocate

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că sâmbătă erau afectate de căderile de zăpadă 18 judeţe, 67 de drumuri judeţene erau blocate, pe 21 circulaţia se desfăşura cu greutate, iar în patru localităţi din Buzău fiind probleme cu energia electrică.

1216 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 18 judeţe afectate de căderile de zăpadă, iar 67 de drumuri judeţene blocate

SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 18 judeţe afectate de căderile de zăpadă, iar 67 de drumuri judeţene blocate (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Peste 1.900 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor - poliţişti, jandarmi şi pompieri - au acţionat, la nivel naţional, în cursul zilei de sâmbătă, în intervalul orar 5.00 - 16.00, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de căderile abundente de zăpadă.

Efectivele MAI, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au desfăşurat, în perioada de referinţă, 704 de intervenţii, cu prioritate pentru îmbunătăţirea stării de practicabilitate a drumurilor, deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, acordarea ajutorului medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

În cursul zilei de sâmbătă au fost deblocate zece localităţi ce fuseseră izolate, din judeţele Alba (una), Buzău (trei), Galaţi (patru), Giurgiu (una) şi Vrancea (una).

Potrivit situaţiei înregistrate, la ora 16.00, erau afectate de efectele căderilor de zăpadă 18 judeţe, 67 de drumuri judeţene erau blocate, iar pe 21, circulaţia se desfăşura cu greutate. Remedierea acestei situaţii şi asigurarea unui trafic rutier şi feroviar în condiţii de normalitate reprezintă o prioritate şi pentru perioada următoare.

În ceea ce priveşte problemele semnalate în alimentarea cu energie electrică, la ora 16.00, existau probleme punctuale în patru localităţi din judeţul Buzău, echipe specializate acţionând pentru remedierea acestor situaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici