SITUAŢIA TRAFICULUI: Circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost reluată. Ce drumuri mai sunt blocate

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, duminică, pe Autostrada Soarelui a fost reluat traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe tronsonul Bucureşti - Cernavodă. Întrucât, pe mai multe porţiuni, partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale viteza de deplasare nu poate depăşi 50 km/h.

1458 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA TRAFICULUI: Circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost reluată. Ce drumuri mai sunt blocate

SITUAŢIA TRAFICULUI: Circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost reluată. Ce drumuri mai sunt blocate (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi a blocajelor de trafic, poliţiştii rutieri asigură respectarea acestei limite de de viteză cu ajutorul aparaturii radar.

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă, potrivit prevederilor HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările ulterioare.

Unele sectoare ale unor drumuri naţionale care străbat zone montane sunt închise pe perioada iernii, în fiecare an. Cele mai importante sunt DN7C-Transfăgărăşan, între Piscu Negru şi Bâlea-Cascadă, DN7A între Groapa Seacă şi Obârşia Lotrului şi DN67C Curpăt - Rânca.

Poliţia avertizează că pe DN1, pe Valea Prahovei, vor începe să se formeze coloane de maşini, însă cel mai aglomerat va fi la lăsarea serii, când turiştii vor părăsi pârtiile în număr mare şi se vor îndrepta spre casă. De aceea, automobiliştilor care doresc să ajungă din Braşov în Ploieşti (şi invers) le este indicată ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Vălenii de Munte - Ploieşti.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenţionare, valabilă până în data de 3 februarie 2011, conform căreia în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, astfel încât temperaturile minime se vor încadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici