Situaţie GRAVĂ în sistemul medical. Rănitul din explozia din Botoşani, refuzat de spitalele de arşi din Bucureşti. MOTIVUL: nu mai sunt locuri

Bărbatul de 71 de ani din Botoşani, rănit grav în explozia dintr-un apartament, nu poate fi trasferat spre clinicile din capitală pentru că nu mai sunt locuri şi există deja şi liste de aşteptare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4244 afișări
Imaginea articolului Situaţie GRAVĂ în sistemul medical. Rănitul din explozia din Botoşani, refuzat de spitalele de arşi din Bucureşti. MOTIVUL: nu mai sunt locuri

Situaţie GRAVĂ în sistemul medical. Rănitul din explozia din Botoşani, refuzat de spitalele de arşi din Bucureşti. MOTIVUL: nu mai sunt locuri

Proprietarul apartamentului din Botoşani care a fost grav rănit vineri după-amiaza în explozia care a avut loc în apartamentul său nu poate fi transferat spre clinicile de arşi din Capitală, sigurele care i-ar putea acorda rănitului îngrijirile de care are nevoie. Spitalele au refuzat cazul, motivând că nu au locuri disponibile.

“Bărbatul poate fi transferat doar la Bucureşti, unde există secţii specializate care se ocupă de tratarea persoane care au suferit arsuri pe o suprafaţă corporală mai mare de 50%. Nu avem un refuz scris din partea lor, discuţiile s-au purtat prin intermediul Departamenului pentru Situaţii de Urgenţă care se ocupă de transferul pacientului la Bucureşti şi care, în urma discuţiilor telefonice pe care le-au avut, au spus că nu îl pot primi întrucât nu au locuri. Starea bărbatului este gravă, este intubat, este internat în secţia de ATI a spitalului din Botoşani, dar riscul de agravare a situaţiei creşte pe măsură ce trece timpul”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului din Botoşani, Radu Bercea.

Potrivit acestuia, spitalul din Botoşani nu se poate ocupa decât de persoane care au suferit arsuri pe până la 20% din suprafaţa corporală, iar bărbatul rănit în explozie are arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Reprezentanţii Spitalului de Arşi din Bucureşti au confirmat pentru MEDIAFAX că nu sunt locuri, având cunoştinţă despre situaţia pacientului din Botoşani.

Şase persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoşani. În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie.

Bărbatul rănit în explozia din Botoşani, transportat cu elicopterul la Spitalul "Sf. Spiridon" Iaşi

Bătrânul rănit grav în urma exploziei din Botoşani este transportat, sâmbătă, la Iaşi, cu un elicopter SMURD şi urmează să fie internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru transferul pacientului de 70 de ani cu arsuri din explozie, cu o arsură de 50% suprafaţă corporală, interesând şi căile aeriene, un pacient care se află în spitalul judeţean Botoşani, la ATI, este intubat, ventilat mecanic, în stare critică. Pacientul va fi adus în clinica de chirurgie plastică şi arsuri a spitalului Sfântul Spiridon Iaşi. Este un pacient pentru care ieri (vineri – n.r.) s-a solicitat transfer la unul dintre spitalele din Bucureşti, dar nefiind locuri s-a temporizat transferul””, a declarat prof. univ.dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU SMURD Iaşi.

Potrivit medicului, decizia transferului la Iaşi a fost luată deoarece unitatea medicală are specialişti pentru a trata o arsură gravă.

Transferul bărbatului de la Botoşani la Bucureşti nu s-a putut realiza din cauza lipsei locurilor la spitalele de arşi din Capitală.

Şase persoane, printre care şi un copil de 11 ani, au fost rănite în urma exploziei care a avut loc vineri după-amiază într-un apartament din Botoşani. În total au fost evacuate 24 de persoane care se aflau în blocul afectat de deflagraţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici