Slujbele în biserică sunt permise în două localităţi din Neamţ, aflate în carantină

  • Slujbele vor fi permise în biserici, cu prezenţa a cel mult 20 de persoane, în localităţile Taşca şi Tarcău, din judeţul Neamţ, aflate în carantină.
  • Potrivit deciziei CJSU, în aceste zone „este permisă oficializarea slujbelor religioase în interiorul clădirilor, cu prezenţa a maxim 20 de persoane şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 privind distanţarea şi portul măştii”.
846 afișări
Imaginea articolului Slujbele în biserică sunt permise în două localităţi din Neamţ, aflate în carantină

Slujbele în biserică sunt permise în două localităţi din Neamţ, aflate în carantină

Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Neamţ.

„Se constată instituirea măsurii de carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.10.2020, ora 5.00, pentru comunele Taşca şi Tarcău, judeţul Neamţ”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Potrivit deciziei CJSU, în aceste zone „este permisă oficializarea slujbelor religioase în interiorul clădirilor, cu prezenţa a maxim 20 de persoane şi cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 privind distanţarea şi portul măştii”.

CJSU Neamţ a decis că administratorul lăcaşului de cult este obligat să amplaseze recipiente cu dezinfectanţi la intrare şi să asigure respectarea măsurilor de prevenire.

„Prin derogare de la prevederile art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596952 din 20.10.2020 şi ale art. 3 alin (1) din Ordinul nr. 46596953 din 20.10.2020, în zona prevăzută la art. 1 este permisă intrarea/ieşirea pentru persoanele care locuiesc în zona carantinată, în baza unei declaraţii din care să rezulte motivul justificat al deplasării, cum ar fi programări pentru schimbarea actelor de identitate, efectuarea inspecţiilor tehnice periodice la autoturisme, înmatricularea autoturismelor, prezentarea la RAR, prezentarea la examene, producerea unor situaţii familiale deosebite şi alte situaţii de acest fel”, se mai arată în decizia CJSU Neamţ.

Tot miercuri, CJSU Neamţ a decis trecerea în scenariul roşu de funcţionare a mai multor clase: clasa a VII-a de la Liceul cu Program Sportiv Roman – structura Şcoala Gimnazială „Roman Muşat”, clasa a VII-a A de la Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Roman, grupa mare de la Şcoala Gimnazială comuna Tămăşeni şi clasa a IX-a de la Liceul Teologic Ortodox „Cuvioasa Parascheva”, comuna Agapia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici