Soluţia unui deputat PSD pentru salvarea fermierilor: Taxe vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România

Deputatul PSD Florin Ionuţ Barbu cere reintroducerea taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România.

88 afișări
Imaginea articolului Soluţia unui deputat PSD pentru salvarea fermierilor: Taxe vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România

Soluţia unui deputat PSD pentru salvarea fermierilor: Taxe vamale pentru cerealele din Ucraina care se vând în România

Preşedintele Comisiei pentru Agricultură, Industrie Alimentară şi Dezvoltare Rurală din Camera Deputaţilor Florin Ionuţ Barbu spune că protestul fermierilor români faţă de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceştia ca urmare a afluxului de cereale ucrainene este îndreptăţit.

„Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piaţa, au generat prăbuşiri ale preţurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-şi valorifica producţiile. Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către ţări terţe”, susţine deputatul.

Acesta arată că România va continua să sprijine Ucraina până când va câştiga războiul declanşat de Rusia, însă „avem datoria să ne protejăm fermierii şi procesatorii”:

Fermierii români au organizat vineri proteste de amploare în mai multe zone ale ţării. Agricultorii sunt revoltaţi de faptul că autorităţile nu-i protejează în criza provocată de războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici