Sondaj: Aproape jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie

Aproximativ jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie, în anul universitar care începe în această toamnă, arată un sondaj realizat recent.

206 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Aproape jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie

Sondaj: Aproape jumătate dintre studenţi vor fi sprijiniţi financiar de către familie

Potrivit studiului realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, aproximativ 43% dintre respondenţi spun că îşi vor sprijini copiii, din punct de vedere financiar, pe perioada studiilor universitare, în timp ce peste 30% spun că vor acoperi doar jumătate din cheltuieli, deoarece copiii beneficiază de bursă. Pe de altă parte, 1 din 4 studenţi (peste 27%) vor lucra pe perioada studiilor, conform răspunsurilor date în cadrul sondajului.

Dintre domeniile unde au ales să studieze, cei mai mulţi dintre studenţi au optat pentru Politehnică şi domeniul economic (aproximativ 22% la fiecare dintre cele două domenii). Urmează medicina (circa 17%), dreptul (aproximativ 10%) şi facultăţile de limbi străine.

Aproape jumătate dintre cei care parcurg studiile universitare vor locui la cămin pe timpul studiilor în timp ce aproximativ 29% vor sta cu chirie, iar puţin peste 24% vor locui acasă.

Conform sondajului, 4 din 5 studenţi au ales să înveţe la o facultate de stat în România (aproximativ 79%) în timp ce 14% au ales să urmeze o facultate particulară din ţară. Aproape 8% o să urmeze facultatea în străinătate, ţările cele mai populare fiind Anglia, Olanda şi Spania.

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului şcolar studenţesc a fost realizat online pe un eşantion de circa 1.200 de respondenţi persoane fizice din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici