Sorin Blejnar trebuie să predea Poliţiei armele pe care le deţine, după ce a primit interdicţie

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, trebuie să predea Serviciului Arme din Poliţia Capitalei armele şi muniţia aferentă lor pe care le deţine, după ce procurorii anticorupţie au emis o ordonanţă de interzicere a părăsirii ţării în dosarul în care este acuzat de complicitate la evaziune fiscală.

195 afișări
Imaginea articolului Sorin Blejnar trebuie să predea Poliţiei armele pe care le deţine, după ce a primit interdicţie

Sorin Blejnar trebuie să preda Poliţiei armele pe care le deţine, după ce a primit interdicţie (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax foto)

Procurorii anticorupţie au emis marţi, pe numele lui Blejnar, o ordonanţă prin care îi interzic acestuia să părăsească teritoriul ţării timp de 30 de zile, în dosarul în care fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţionar organizat.

În ordonanţa respectivă, anchetatorii îi impun lui Blejnar, potrivit codului de procedură penală în vigoare, mai multe obligaţii pe care va trebui să le respecte. Una dintre obligaţiile prevăzute de normele legale în vigoare este aceea ca Blejnar să nu deţină şi să nu utilizeze niciun fel de armă.

În aceste condiţii, avocatul lui Blejnar, Ovidiu Buduşan, a confirmat pentru MEDIAFAX faptul că şi chestiunea privind armele este prevăzută în ordonanţa clientului său, ea fiind o normă obligatorie, şi nu facultativă.

Surse judiciare au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că Blejnar ar trebui să se prezinte la Serviciul Arme din Poliţia Capitalei, pentru a depune armele pe care le deţine.

Sursele citate au precizat că Blejnar deţine "mai mult de o armă", fiind vorba despre instrumente de vânătoare.

Potrivit surselor citate, fie Blejnar se va prezenta la Poliţie cu armele şi muniţia aferentă deţinute, fie lucrători ai Serviciului Arme vor veni la domiciliul său pentru a le ridica, după ce vor primi ordonanţa de interdicţie emisă marţi de procurorii anticorupţie pe numele fostului şef al ANAF.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Sorin Blejnar, pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, s-a arătat într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, există indicii că în perioada mai 2011 - iulie 2012, învinuitul Blejnar Sorin a acordat sprijin grupului infracţional organizat care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea, de la plata accizelor aferente, a unor cantităţi de motorină comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Procurorii i-au adus, marţi la cunoştinţă lui Blejnar acuzaţiile şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile, a precizat DNA, în comunicat.

Măsura preventivă dispusă de procurori poate fi contestată de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici