Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil pentru Ministerul Educaţiei, în comisiile de învăţământ

Candidatul pentru funcţia de ministru al educaţiei Sorin Cîmpeanu a fost avizat favorabil, luni, de comisiile parlamentare de învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat, cu 22 de voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”.

215 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil pentru Ministerul Educaţiei, în comisiile de învăţământ

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil pentru Ministerul Educaţiei, în comisiile de învăţământ (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

În momentul votului, parlamentarii au fost puşi în situaţia de a ridica mâna la vot de mai multe ori deoarece nu s-a reuşit numărarea voturilor, mai mulţi deputaţi şi senatori încercând să numere, dar obţinând de fiecare dată rezultate diferite.

Senatorul PC Ilie Năstase a propus chiar ca parlamentarii să se ridice în picioare când votează, pentru a fi cât mai vizibili.

Preşedintele comisiei senatoriale de educaţie, Ecaterina Andronescu a conchis în final că sunt 22 voturi ”pentru” şi 9 ”împotrivă”, ceea ce i-a făcut pe reprezentanţii opoziţiei să spună că sunt mai multe voturi decât membrii comisiilor.

Sorin Cîmpeanu a precizat, la audierile din comisii, că obiectivele sale pentru mandate sunt multiple, toate având un anumit grad de urgenţă.

“La nivel preuniversitar este vorba de accesul la educaţie, este vorba de şanse egale pentru o educaţie de calitate, de reducerea abandonului şcolar, de revizuirea curriculei în sensul simplificării acesteia, procesul de modernizare a evaluării, iar la nivel universitar, internaţionalizarea universităţilor”, a afirmat Cîmpeanu.

El a mai arătat că este necesară o accelerare a revizuirii curriculei, nu prin reducerea numărului de ore, ci în sensul simplificării conţinutului.

Cîmpeanu a spus că în cazul în care cele mai multe universităţi consideră că trebuie organizat un examen de admitere, atunci susţine să fie un examen de admitere generalizat şi pentru univeristăţi publice şi privare.

“Concursul de admitere, înseamnă că încurajăm calitatea, în măsura în care cele mai multe universităţi vor dori organizarea unui examen de admitere, acesta trebuie să fie generalizat la nivel naţional.

Toate tipurile de universităţi, mici sau mari, publice sau private să dea un examen de admitere. În acest context, susţinem organizarea unui examen de admitere, dacă această solicitare va veni din partea cea mai mare a universităţilor. Un prim pas este ca să fie un examen scris”, a explicat Cîmpeanu.

El a mai arătat că este mulţumit de bugetul alocat educaţiei, deoarece presupune o creştere cu 7,9% faţă de anul precedent.

În privinţa situaţiei lipsei manualelor din clasa întâi, Cîmpeanu a spus că regretă întârzierile şi că va face tot ceea ce depinde de el să nu se mai repete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici