Sorin Grindeanu spune că este dispus să discute transferul Metrorex în coordonarea Primăriei Capitalei

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a declarat deschis unei discuţii cu Primăria generală a Capitalei în privinţa trasferului coordonării Metrorex, în condiţiile în care nu este de acord cu subvenţionarea transportului local de la buget.

361 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu spune că este dispus să discute transferul Metrorex în coordonarea Primăriei Capitalei

„Am mai spus acest lucru, de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?”, a întregat retoric Grindeanu. „Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti”, a spus ministrul luni, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a precizat că anul trecut compania nu a avut buget, şi s-a referit la contractul de mentenanţă a metroului, caz în care întârzierile la plată au dus la reducerea serviciilor şi scăderea frecvenţei cu care trenurile circulă. „Un contract aşa de prost din punctul de vedere al celui cu care s-a semnat, o anumită companie, a fost reînnoit la sfârşitul anului trecut, pe o durată de încă 15 ani, în condiţiile în care nu au apărut peste noapte la Metrorex. Tot timpul au fost anumite întârzieri la plată”.

Grrindeanu a spus că în derulare este procedura de selecţie a unei noi conduceri la Metrorex, şi că aşteaptă de la noua conducere a companiei un plan de management care să prevadă reducerea sumelor ce vin de la buget, precizând că solicitările companiei sunt de 700 de milioane de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici