Sorin Oprescu a primit cea mai înaltă distincţie a UMF Bucureşti

Rectorul UMF Bucureşti, profesor Florian Popa, a acordat joi primarului general al Capitalei, doctor Sorin Oprescu, trofeul "Carol Davila", cea mai înaltă distincţie a instituţiei medicale, acordată până acum doar preşedintelui Traian Băsescu.

250 afișări
Imaginea articolului Sorin Oprescu a primit cea mai înaltă distincţie a UMF Bucureşti

Sorin Oprescu a primit cea mai înaltă distincţie a UMF Bucureşti

"Distincţia a fost oferită în semn de respect pentru profesionalismul şi dorinţa pe care medicul şi dascălul Sorin Oprescu le-a insuflat de-a lungul timpurilor noilor generaţii de doctori din România", a spus profesorul Popa.

Popa a precizat că această distincţie a fost acordată medicului Oprescu întrucât "îl considerăm colegul cu cea mai mare vizibilitate din lumea medicală românească". "Este colegul cu cea mai complexă activitate dintre toţi cei care lucrăm în lumea medicală, pentru că în afara muncii de doctor, el a avut numeroase funcţii care-i completează perfect activitatea", a adăugat rectorul UMF Bucureşti.

Cu ocazia înmânării acestei înalte distincţii a UMF a fost intonat imnul "Gaudeamus Igitur", după care primarului general i s-a urat "La mulţi ani!" întrucât vineri este ziua de naştere a lui Sorin Oprescu.

Distincţia a fost acordată cu ocazia "Zilelor universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila". Cu această ocazie au fost acordate diplome studenţilor care au participat la campania "Donează sânge. Fii erou", dar şi unor medici, autori de tratate medicale, printre care profesorul Valeriu Horhoianu, Simona Fica, Ana Maria Vlădăreanu, profesorul Miron Bogdan, precum şi Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici