Sorin Ţerbea rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, ca omul de afaceri Sorin Ţerbea să fie cercetat în continuare în arest preventiv în dosarul de corupţie în care este acuzat alături de fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, instanţa dispunând ca cei 35.000 de lei plătiţi pentru cauţiune să-i fie restituiţi.

360 afișări
Imaginea articolului Sorin Ţerbea rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune

Sorin Ţerbea rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins cererea de eliberare pe cauţiune (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Tribunalul Bucureşti dispusese, în 12 octombrie, eliberarea din arest a omului de afaceri Sorin Ţerbea, pentru o cauţiune de 35.000 de lei, decizia fiind contestată de procurori la Curtea de Apel.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a admis, marţi, recursul procurorilor, astfel că Sorin Ţerbea rămâne în arest preventiv, decizia fiind definitivă. De asemenea, instanţa a dispus să-i fie restituiţi lui Sorin Ţerbea cei 35.000 de lei plătiţi cu titlu de cauţiune.

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea au fost arestaţi preventiv în 25 septembrie, într-un dosar în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită.

Potrivit DNA, în 21 mai 2011, Vasile Avram, supervizor la meciul FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din ultima etapă a campionatului trecut, ar fi primit de la Ţerbea, prin intermediari, suma de 19.000 de euro, în scopul delegării unor arbitri agreaţi de formaţia mureşană în sezonul 2011/2012.

Procurorii mai notează că, în aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, Vasile Avram a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti - Târgu-Mureş şi retur, "folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan".

În 28 septembrie, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului.

Procurorii DNA au finalizat ancheta în dosarul în care sunt arestaţi fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea. Cei doi, precum şi alte trei persoane cercetate în acest caz au studiat în 13 octombrie probele adunate în cursul urmăririi penale. La DNA au fost chemaţi, alături de Avram şi Ţerbea, alţi trei învinuiţi, respectiv fostul apărător al lui Avram, Adrian Penciu, recepţionerul de la Hotelul President din Târgu Mureş - hotel deţinut de Ţerbea, precum şi pilotul elicopterului, Nicolae Iacobescu.

După etapa prezentării materialului de urmărire penală urmează ca procurorii anticorupţie să redacteze rechizitoriul pentru trimiterea în judecată a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici