Şoseaua de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost finalizată

Şoseaua de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost finalizată, după ce cel de-al doilea tronson de patru kilometri a fost dat în folosinţă luni, primul tronson de şase kilometri fiind inaugurat în decembrie 2010.

989 afișări
Imaginea articolului Şoseaua de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost finalizată

Şoseaua de centură a municipiului Drobeta Turnu Severin a fost finalizată (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

Circulaţia rutieră a fost deschisă, luni, pe tronsonul al doilea al centruii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, între DN 67 (Halânga) şi DN 6 (Şimian), cu o întârziere de aproximativ cinci luni.

Şoseaua ocolitoare a fost inaugurată în prezenţa autorităţilor judeţene din Mehedinţi, respectiv prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi a reprezentanţilor Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Întrebat despre întârzierea cu care a fost finalizat cel de-al doilea tronson al centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, care are o lungime de patru kilometri, directorul de proiect din partea firmei constructoare Tirrena Scavi, Andreas Santi, a declarat că problemele au fost de natură tehnică şi financiară.

"Au fost ceva probleme tehnice şi din păcate n-am putut să terminăm mai repede, am terminat acum, de comun acord cu beneficiarul. Au fost probleme de natură tehnică şi financiară, dar care s-au rezolvat până la urmă", a spus Santi.

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin au început în vara anului 2008, iar lungimea acesteia este de 12,5 kilometri. Din acelaşi proiect a făcut parte şi reabilitarea a 14 kilometri din DN 6, între Drobeta Turnu Severin şi Bahna (către municipiul Orşova), lucrările fiind finalizate şi pe acest tronson.

Valoarea proiectului se ridică la 46 de milioane de euro, dintre care 19 milioane de euro - fonduri guvernamentale, iar restul bani de la Uniunea Europeană.

Primul tronson al centurii ocolitoare, care are şase kilometri, între DN6 (Orşova) şi DN67 (Halânga), a fost inaugurat în 15 decembrie 2010.

Lucrarea are o garanţie de doi ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici