"Spiru Haret" dă în judecată MECI şi se adresează premierului Boc

Universitatea "Spiru Haret" a hotărât, vineri, în şedinţa de Senat, să acţioneze în instanţă Ministerul Educaţiei, pe care îl acuză că a interpretat greşit decizia Curţii de Apel Bucureşti, şi să trimită o adresă primului ministru, Emil Boc, prin care va explica faptul că nu a cerut niciodată ca instituţia să fie eliminată din hotărârea de guvern.

372 afișări
Imaginea articolului "Spiru Haret" dă în judecată MECI şi se adresează premierului Boc

"Spiru Haret" dă în judecată MECI şi se adresează premierului Boc

Cât priveşte cererea pe care ministrul Ecaterina Andronescu a adresat-o universităţii, de a acredita specializările derulate prin forme de învăţământ pentru care USH nu are aprobarea ARACIS, reprezentanţii instituţiei spun că nu au de gând să se conformeze.

"Credem totuşi că doamna ministru a fost dezinformată. Vom acţuiona în instanţă Ministerul Educaţiei. S-au făcut toate demersurile şi aşteptăm răspunsul”, a declarat, pentru Gândul, George Nicolau, şeful departamentului de comunicare al USH.

Cotidianul Gândul a relatat, vineri, că Universităţile "Spiru Haret" (USH) şi "Petre Andrei" din Iaşi au fost scoase în afara cadrului legal, Ministerul Educaţiei (MECI) luând decizia de a nu mai acorda diplome pentru absolvenţii care au fost şcolarizaţi de respectivele instituţii.

"Prin această HG am considerat că este potrivit ca Universitatea Spiru Haret nu intră printre instituţiile care primesc recunoaşterea necesară. E un demers ce trebuia făcut mai demult şi cred că e un gest de respect pentru sistemul de învăţământ. Anul acesta, au cerut 56.000 de diplome. Eu m-am speriat pentru că nu ştiam cifra de anul trecut. Doar n-o să primească în continuare dreptul de a fi sigla ministerului pe nişte diplome care nu respectă legea. Nu-mi pot permite aşa ceva. N-avem cum să fim de acord să dea aceste diplome. Universitatea nu a fost niciodată evaluată, nu a permis accesul ARACIS (n.r. organismul însărcinat cu evaluarea şi acreditarea programelor de studiu) deşi avea ocazia să-şi facă evaluarea pe fonduri structurale. Nu pot să spun că e legal ceea ce nu e legal. Apoi a fost episodul sesiunii din iarnă când studenţii nu aveau loc nici pe scări. M-am sesizat şi am cerut evaluarea instituţională pentru a vedea dacă numărul de studenţi se regăseşte în ceea ce universitatea are. Au refuzat din nou şi la solicitarea ministerului", a declarat Andronescu pentru Gândul.

Ulterior, Andreonescu a precizat, pentru MEDIAFAX, că, pentru sesiunea din această vară, universităţile "Spiru Haret" din Bucureşti şi "Petre Andrei" din Iaşi nu pot organiza concurs de admitere în anul întâi, întrucât au nişte probleme, după rezolvarea acestora putând să-şi reia activitatea complet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici