STATISTICĂ NAŢIONALĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. Câţi bărbaţi şi câte femei au murit

  • 90,7% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 aveau comorbidităţi asociate, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)
  • Potrivit acestuia, 76% dintre decese au fost înregistrate la persoane de peste 60 de ani
17356 afișări
Imaginea articolului STATISTICĂ NAŢIONALĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. Câţi bărbaţi şi câte femei au murit

STATISTICĂ NAŢIONALĂ: Cele cinci judeţe în care s-au înregistrat 40% din decesele COVID din ţară. În câte cazuri au existat comorbidităţi

90,7% dintre persoanele decedate din cauza COVID-19 aveau comorbidităţi asociate, se arată într-un raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), făcut public luni. Potrivit acestuia, 76% dintre decese au fost înregistrate la persoane de peste 60 de ani.
 
Raportul INSP arată că din cele 1.186 de decese, înregistrate până duminică, 58,7% au fost la bărbaţi, în 90,7% din cazuri pacienţii aveau şi alte comorbidităţi asociate, iar 76,4% dintre decese au avut loc la pacienţi de peste 60 de ani.
 
„43.9% din totalul deceselor au fost înregistrate în Suceava, Bucureşti, Galaţi, Arad şi Hunedoara”, se arată în raportul întocmit pentru săptămâna 18-24 mai.
 
De asemenea, 42.4% din totalul cazurilor s-au inregistrat în Suceava, Bucureşti, Neamţ, Botoşani şi Arad.
 
Raportul mai arată că unul din şase cazuri a afectat un cadru medical.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici