Statul mult la birou afectează postura. Până la ce vârstă se poate corecta

  • În timpul pandemiei numărul persoanelor cu probeme posturale a crescut cu peste 30%.
  • Corectarea posturală se poate face la orice vârstă, spun kinetoterapeuţii.
  • Corectarea posturii durează între trei şi opt săptămâni.
459 afișări
Imaginea articolului Statul mult la birou afectează postura. Până la ce vârstă se poate corecta

Statul mult la birou afectează postura. Până la ce vârstă se poate corecta

După ce o perioadă îndelungată de lucrat mai mult de acasă, orele în şir petrecute pe scaun la birou şi-au pus amprenta, spun specialiştii în kinetoterapie. Numărul persoanelor cu probleme posturale şi dureri de spate a crescut cu peste 30% în această perioadă, dar specialistul Cătălin Pisecariu oferă o veste bună. Postura se poate corecta la orice vârstă cu ajutorul unui kinetoterapeut sau chiar singur acasă, cu ajutorul unor exerciţii de relaxare simple.

„Corectarea posturală poate începe de la vârste mai fragede până la vârsta cea mai înaintată. Statisticile spun că o corecţie posturală se poate face între trei şi opt săptămâni. Mişcarile repetititve greşite sau statul mult în aceeaşi poziţie. Mai ales acum în pandemie s-a stat foarte mult, s-a lucrat de acasă, s-a stat ore întregi, persoanele nu s-au ridicat, acolo se pot crea deja patologii, cifoze, se pot face contracturi musculare, scolioze. Este indicat la 30 de minute să ne ridicăm de pe scaun, să facem două-trei exerciţii, să bem un pahar de apă”, a declarat Cătălin Prisecariu, kinetoterapeut.

Raluca a început să aibă probleme de postură după ce a lucrat de acasă în ultima vreme. La ea însă situaţia s-a agravat  şi au început să apară dureri, aşa că a apelat la specialişti.

„Într-adevăr de când eram mică mi se spunea să fiu atentă la postură pentru că o să am probleme mai târziu, dureri, o să stau cocoşată. Au început nişte dureri în toamna anului trecut din cauză că am un loc de muncă ce presupune statul la birou, n-am ieşit atât de mult din casă în perioada de carantină, sportul s-a mai diminunat şi a început să apară dureri. S-au descoperit nişte probleme de postură. Credeai că se poate la 30 de ani să îţi corectezi postura? Da, dar nu ştiam în ce măsură”, a spus Raluca Chioean, pacient.

Postura se poate corecta şi acasă cu ajutorul unor exerciţii simple. Iată care sun acestea:

„Acum o să ridicăm bastonul sus şi jos. O să facem un exerciţiu care este foarte simplu, îl poţi face şi acasă, este un execuţii de relaxare. Spatele trebuie să fie drept.  Prin mişcarea de îndoire a trunchiului se încearcă relaxarea musculaturii de pe partea dreaptă. În aceeaşi poziţie, este un exerciţiu de elongaţie. La fel, bazinul este izolat, coloana se întinde. Inspirăm şi expirăm, este un exerciţiu uşor, nu provoacă dureri”.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici