Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei oraşului Covasna, în urma somaţiei Prefecturii, primarul Thiesz Janos spunând că drapelul a fost mutat în biroul său.

226 afișări
Imaginea articolului Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei Covasna

Steagul secuiesc a fost îndepărtat şi de pe sediul Primăriei Covasna (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Primarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că s-a conformat somaţiei Prefecturii Covasna, astfel că steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe sediul Primăriei.

"După ce am primit somaţia Prefecturii, steagul secuiesc a fost îndepărtat de pe clădirea Primăriei. În prezent steagul se află în biroul meu", a spus Thiesz.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, în 4 martie, într-o conferinţă de presă, că, la cererea sa, Corpul de Control al Prefecturii a făcut o verificare în judeţ pentru a vedea unde se încalcă legea privind arborarea drapelelor pe instituţiile publice, constatându-se că steagul secuiesc este arborat pe sediul primăriilor Târgu Secuiesc, Baraolt, Cernat, Lemnia, Ojdula, Ghelinţa, Vârghiş, Arcuş şi Chichiş.

El afirma că steagul secuiesc este arborat şi pe sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe şi pe cel al Consiliului Judeţean Covasna, dar în aceste cazuri există deja procese pe rol şi din acest motiv nu a mai trimis somaţie.

Marinescu preciza că pe sediile primăriilor pot fi arborate sau expuse doar însemnele sau simbolurile prevăzute de lege.

Două din cele nouă primării somate de Prefectura Covasna au îndepărtat steagul secuiesc de pe sediul instituţiilor, prefectul Dumitru Marinescu afirmând, joi, că restul mai au termen o săptămână să se conformeze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici