Ştefăneştii de Jos: Prezenţa la vot în jur de 90%

Aproximativ 90 la sută dintre alegătorii din localitatea ilfoveană Ştefăneştii de Jos s-au prezentat la vot, duminică, potrivit primelor estimări de la închiderea urnelor, a declarat locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie, Monica Ionescu

47 afișări
Imaginea articolului Ştefăneştii de Jos: Prezenţa la vot în jur de 90%

Ştefăneştii de Jos: Prezenţa la vot în jur de 90%

Prezenţa medie la urne în cele patru secţii de votare din localitatea ilfoveană Ştefăneştii de Jos a fost de aproximativ 90 la sută, potrivit primelor estimări după închiderea urnelor, la ora 21.00.

Astfel, la secţiile 1 şi 2 prezenţa a fost în jur de 90 la sută, ceva mai mare la secţie 3, aproximativ 92 la sută, şi mai mică la secţia patru, 88 la sută.

Pe listele de vot din cele patru secţii din localitate sunt înscrişi 3.651 de oameni, însă multe alte persoane au votat pe liste suplimentare, a explicat Monica Ionescu, care a adăugat că nu au fost încă centralizate toate voturile.

Astfel, dintre cele 3.651 de persoane înscrise pe liste, au votat, până la ora 14.00, 2.929.

Cele mai multe voturi s-au înregistrat la secţia 1 din localitate, 900, din 1.033 de alegături înscrişi pe liste. La secţia 2 au fost înregistrate 800 de voturi, din 1.038 de alegători pe liste, la secţia 3, 689 dintre cei 882 de alegători de pe liste au votat deja, iar la cea de-a patra secţie, 540 din 698.

Localnicii din Ştefăneştii de Jos votează duminică, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, pentru că Biroul Electoral Central a anulat alegerile de aici din 1 iunie, după ce s-a constatat că unui mare număr de alegători le-a fost îngrădit dreptul de a vota, ceea ce a fost de natură să modifice rezultatul alegerilor şi atribuirea mandatelor.

Astfel, primul tur de scrutin a fost reluat în 15 iunie, dar niciunul dintre candidaţii la primăria din Ştefăneştii din Jos nu a obţinut majoritate de voturi.

În cel de-al doilea tur se confruntă candidatul PSD, Anghel Pârvu, şi candidatul PNG-CD, Anghel Rababoc. Conform datelor centralizate la Biroul Electoral Central, la primul tur, din 15 iunie, Rababoc a primit 1.661 de voturi, iar contracandidatul său - 1.425 de voturi.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Mihuleţ, a declarat pentru MEDIAFAX că BEC-ul nu va anunţa rezultate parţiale pentru votul de duminică, ci doar rezultatele finale, care vor fi disponibile în cursul zilei de luni.

Un singur incident s-a înregistrat, duminică, în procesul electoral de la Ştefăneştii de Jos. Doi veri, cu simpatii politice diferite, s-au luat la bătaie, duminică dimineaţa, într-un bar.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8.30, când Tudor Ionuţ J., de 29 ani, şi Nicolae J., de 31 ani, fiecare simpatizat al altui partid politic, nu s-au înţeles care dintre ei să-şi ducă bunicul la vot şi s-au luat la bătaie într-un bar din localitate.

Cei doi au fost amendaţi de poliţişti, pentru tulburarea liniştii publice, cu câte 500 de lei, dar niciunul nu a vrut să depună plângere împotriva celuilalt, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici