Stroe: Oamenii afectaţi de inundaţii vor primi ajutoare financiare pentru refacerea caselor

Sinistraţii din Galaţi care au rămas fără locuinţe vor beneficia de ajutoare financiare de la Guvern pentru repararea sau refacerea locuinţelor avariate de inundaţiile din ultimele zile, a declarat, sâmbătă, ministrul de Interne, Radu Stroe, aflat în zonele afectate pentru a evalua pagubele produse.

348 afișări
Imaginea articolului Stroe: Oamenii afectaţi de inundaţii vor primi ajutoare financiare pentru refacerea caselor

Stroe: Oamenii afectaţi de inundaţii vor primi ajutoare financiare pentru refacerea caselor

"Există angajamentul premierului privind alocarea de sume pentru materialele de construcţie acolo unde este vorba parţial sau pentru o construcţie de case. Am discutat şi cu fiecare primar în parte şi am zis că, trecând de momentul de cumpănă, probabil şi unii dintre cetăţeni să sprijine şi ei. Şi eu cred că, încet-încet, nu putem vorbi de intrarea într-un normal, dar putem vorbi de asigurarea unui minim de acoperiş şi hrană şi apă pentru cetăţenii total afectaţi de nenorocirea care a fost", a declarat Radu Stroe.

Ministrul a participat, sâmbătă, şi la şedinţa Comitetului pentru situaţii de urgenţă a judeţului Galaţi, declarând că prioritară trebuie să fie asigurarea ajutoarelor de primă necesitate pentru sinistraţii din localităţile afectate din judeţul Galaţi şi că sunt dificultăţi tehnice legate de amplasarea modulelor pentru sinistraţi.

"Încercăm să aducem module în continuare în zonă, suntem însă restricţionaţi de o condiţionalitate tehnică, şi anume aceea că modulele nu pot fi transportate, descărcate şi montate decât pe un anumit sistem, de un anumit utilaj, de o macara. Dar lucrând încontinuu vom reuşi să rezolvăm această chestiune", a afirmat Radu Stroe într-o conferinţă de presă ce a urmat şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul Radu Stroe a fost prezent, sâmbătă, în judeţul Galaţi, pentru a face o evaluare a pagubelor produse de inundaţii.

Peste 3.600 de persoane au fost evacuate şi peste 1.800 de case au fost afectate de inundaţiile produse în ultimele zile în 34 de localităţi din judeţul Galaţi, relevă un bilanţ provizoriu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici