STS testează o aplicaţie care te poate localiza când apelezi la 112, de pe smartphone cu Android | VIDEO

STS are o aplicaţie prin care cei care apelează la 112, de pe smartphone care foloseşte sistemul Android, pot fi localizate. Android a dezvoltat de câţiva ani trimiterea de mesaje SOS cu locaţia telefonului, o înregistrare vocală de 5 secunde şi două fotografii cu ambele camere ale telefonului.

1160 afișări
Imaginea articolului STS testează o aplicaţie care te poate localiza când apelezi la 112, de pe smartphone cu Android | VIDEO

STS testează o aplicaţie care te poate localiza când apelezi la 112, de pe smartphone cu Android | VIDEO

„Va permite preluarea şi de informaţii sau de alerte de urgenţă de tip sms, de tip real time text, apeluri de tip video şi de asemenea transmiterea de informaţii suplimentare, precum imagini şi fotografii. La fel de bine, în zona de hartă, vor fi facilităţi avansate de utilizare şi de monitorizare, coordonare a resurselor”, a declarat şeful direcţiei 112, Florin Peticu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că „protecţia datelor cu caracter personal trebuie analizată conform GDPR, din punct de vedere al apelului pentru situaţii de urgenţă”.

„Desigur STS, în calitate de administrator, este administrator de date cu caracter personal”, a completat Peticu.

Operatorul 112 va şti unde este cu o eroare de maximum 50 de metri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici