Studiile de master la ID intră în lichidare, nu se mai organizează admitere din 2011. Vezi ce mai prevede Legea Educaţiei pentru universităţi - Mediafax

Studiile de master la ID intră în lichidare, nu se mai organizează admitere din 2011. Vezi ce mai prevede Legea Educaţiei pentru universităţi

Studii de master aflate în derulare la forma de învăţământ la distanţă (ID) intră în lichidare şi nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2011-2012, iar universităţile pot organiza admiterea numai pentru cele acreditate, în urma evaluării, până cel târziu în 1 septembrie 2011.

1462 afişări
Imaginea articolului Studiile de master la ID intră în lichidare, nu se mai organizează admitere din 2011. Vezi ce mai prevede Legea Educaţiei pentru universităţi

Studiile de master la ID intră în lichidare, nu se mai organizează admitere din 2011. Vezi ce mai prevede Legea Educaţiei pentru universităţi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Prevederile sunt cuprinse în Ordinul Ministerul Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) privind aprobarea unormăsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ, publicat,miercuri, în Monitorul Oficial, la câteva ore după intrarea învigoare a Legii educaţiei.

Potrivit Ordinului, structura, organizarea şi funcţionareainstituţiilor de învăţământ superior se menţin aşa cum au fostaprobate la începutul anului universitar 2010-2011, până laintrarea în vigoare a noilor carte universitare şi aprobareastructurii universităţilor pe facultăţi prin hotărâre aGuvernului.

"Programele de studii universitare de master, organizateîn condiţiile legii şi aflate în derulare la forma de învăţământ ladistanţă intră în lichidare şi nu se mai organizează admitereîncepând cu anul universitar 2011-2012", potrivit ordinuluiMECTS.

De asemenea, actul normativ mai prevede că instituţiilede învăţământ superior pot organiza admiterea pentru anuluniversitar 2011-2012 numai la programele de studii universitare demaster acreditate prin ordin al ministrului Educaţiei, în urmaevaluării ARACIS, până la data organizării admiterii, dar nu maitârziu de 1 septembrie 2011.

Programele de studii universitare de master intrate în procedurăde evaluare anterior intrării în vigoare a Legii educaţiei urmeazăsă fie evaluate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ladata începerii evaluării.

Senatul universitar poate înfiinţa duble specializări numai dupăevaluarea de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii înÎnvăţământul Superior (ARACIS) şi autorizarea respectivelorprograme.

Programele postdoctorale organizate prin proiecte POS DRU aflateîn derulare la data intrării în vigoare a Legii educaţiei sedesfăşoară şi se finalizează în condiţiile legale sau contractualeaplicabile la data aprobării acestora.

Studiile postuniversitare organizate până la intrarea învigoare a Legii educaţiei şi care se află în derulare intră înlichidare şi nu se mai organizează admitere.

Programele postuniversitare de formare şi dezvoltareprofesională continuă se vor organiza începând cu anul universitar2011-2012.

Obligaţia universităţilor de a asigura un minim de 30 la sutădin locurile de practică necesare, dintre care cel puţin 50 la sutăîn afara universităţilor, se aplică începând cu anul universitar2011-2012.

Cadrele didactice din învăţământul superior care vor fipensionate înaintea finalizării anului universitar 2010-2011 îşipot continua activitatea fără aprobarea senatului universitar, pânăla finalizarea anului, se mai arată în Ordinul MECTS privindmăsurile tranzitorii în sistemul de învăţământ.

Noua Lege a educaţiei a fost publicată în Monitorul Oficial din10 ianuarie. Unele prevederi din Legea educaţiei vor fi aplicateîncepând de miercuri, 9 februarie, la 30 de zile de la publicareaîn Monitorul Oficial, iar pentru altele actul normativ prevedeintrarea în vigoare la alte date.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici